Hirdetés

Apró darabokra omlott egy híd Baltimore-ban, miután nekiütközött egy teherhajó

Virág Sára portré Virág Sára

Brutális baleset történt Baltimore-ban: egy hatalmas híd teljesen összeomlott, miután nekiütközött egy teherhajó. 

Kedd hajnalban egy teherhajó ütközött egy három kilométeres hídnak Baltimore városában, mire az teljesen összeomlott és a vízbe zuhant. Áldozatokról ugyan egyelőre még nem érkeztek hírek, Maryland állam tűzoltósága ennek ellenére tömegbalesetnek nevezte az esetet. A hatóságok szerint több autó és 20 ember zuhant a vízbe a baleset következtében. 

James Wallace, a baltimore-i tűzoltóság vezetője kedd reggel úgy nyilatkozott: két embert már sikeresen kimentettek a vízből, akik közül az egyik nagyon súlyos állapotban van, a másik nem. A hatóságok még hét embert keresnek a vízben – írja a SkyNews. Maryland kormányzója, Wes Moore szükségállapotot hirdetett a folyamatban lévő keresési műveletek segítésére. 

További intézkedések elrendeléséig minden forgalmat felfüggesztettek a kikötőben. A baleset helyi idő szerint hajnal fél 2-kor történt, a teherhajó a Francis Scott Key hídnak ütközött neki. Az ütközés után a hajó is kigyulladt, majd el is süllyedt. A hídnak ütközött hajó szingapúri zászló alatt közlekedett, tulajdonosa a Grace Ocean Pte Ltd, üzemeltetője pedig a Synergy Marine Group.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés