Hirdetés

Polgármester lett a "vak komondoros", élettársát bántalmazó Balogh József

Nap Híre portré Nap Híre

Fülöpházát fogja vezetni.

Az egykori fideszes országgyűlési képviselő 2013-ban részegen eltörte élettársa orrát és járomcsontját, majd azzal védekezett, hogy a megvert nő valójában megbotlott a vak komondorukban, és emiatt sérült meg. Balogh ellen két független jelölt indult: Juhász István és Kis-Rabatáné Tóth Andrea. Előbbi 36,70 százalékkal a második lett, utóbbi 13,07 százalékkal a harmadik.

Balogh beismerte, hogy megütötte az élettársát, amiért 2016-ban jogerősen felfüggesztettre ítélték, ezután lemondott a polgármesterségről. Azóta lánya, Nagyné Balogh Csilla függetlenként vezette a települést, de idén nem indult újra a város vezetésért - írja a Telex.

Balogh 2010-től egészen 2016-os lemondásáig volt Fülöpháza polgármestere. 2010 és 2013 között fideszesként vezette a települést. A botrány hatására a Fidesz 2013-ban kizárta Baloghot, ennek ellenére 2014-ben újraválasztották. Balogh sokáig a Fidesz országgyűlési képviselője is volt, 2002 és 2010 között mindháromszor egyéniben jutott be a parlamentbe. 2013-ban kilépett a Fidesz-frakcióból, de mandátumát nem adta vissza.

A választásokkal kapcsolatos minden információt megtalál ebben a cikkünkben!

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés