Hirdetés

Balog Zoltánt a szószékről szólította fel a saját lelkésze, hogy takarodjon már végre

 portré

„Kifejezhetjük, hogy azt gondoljunk, egy politikus mindig az marad, így jelenlegi püspökünk nem alkalmas arra, hogy a református egyházunkat, egyházkerületünket vezesse. Kifejezhetjük, hogy ha valóban belátja tettei súlyát, szerepének megosztó voltát, az egyházunk közösségének azzal segítene a legtöbbet, ha belátná, mennyit árt, és lemondana vezetői tisztségéről” – így szólt Thoma Lászlónak a Gazdagréti Református Gyülekezet vezető lelkipásztorának a vasárnapi istentisztelet alkalmával elmondott igehirdetése. 

Thoma azt is elmonda, egyházuk legfőbb vezetője vétkezett, és bár visszavonult a politikusi pályától a püspöki szolgálat érdekében, de mégsem tudott nem politikusként működni. Ugyan bocsánatot kért és a zsinat lelkészi elnökségéről is lemondott, viszont megmaradt püspöknek, ennek következtében pedig gyakorlatilag semmi sem változott – írja a Hvg. Mint mondta, ugyanúgy döntéshozó tagja maradt a zsinatnak, és a közegyház működésére is komoly ráhatása van. Thoma ugyan nem mondta ki konkrétan Balog Zoltán nevét, de ezek alapján egyértelmű, hogy róla beszélt. 

A lelkipásztor szerint Balog Zoltán bűnt követett el azzal, hogy a személyét ért támadást az egyház ellen elkövetett támadásnak minsőítette. Thoma szerint Balog nem csak most, hanem az elmúlt években is folyamatosan vétkezett, mert ,,nem lehet  politikát ennyire belekeverni Isten népe működésbe". A beszéd végén pedig kifejezte együttérzését az áldozatok felé, akiket gyerekként nem védtek meg, és akiktől jó ideig nem kértek bocsánatot. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés