Hirdetés

Ilyen nincs: Balog Zoltán tovább hisztizik és csapkod

Nap Híre portré Nap Híre

Balog Zoltán ugyan lemondott a zsinat elnökségéről a kegyelmi botrány következtében, a püspökségről azonban nem. Egy most kiszivárgott levélből azonban az olvasható ki, hogy még a zsinat vezetését sem engedhette el teljesen, és továbbra is ártatlannak tartja K. Endrét. 

Ahogy arról már mi is többször beszámoltunk, a kegyelmi ügyként ismertté vált pedofilbotrány következtében lemondott a tisztségéről Novák Katalin és Varga Judit is. Balog Zoltán egy darabig ellenállt, egy bizalami szavazáson még a maradása mellett is döntött a többség, de végül február 16-án lemondott a zsinat lelkészi elnöki tisztségéről – a püspökségről azonban nem. Bocsánatot azóta sem kért az áldozatoktól, csak az egyháztól és a hívektől.

Most kiszivárott egy levél, amelyet állítólag maga Balog írt, valószínűleg az egyházkerülete lelkipásztorának. A levelet a Hvg szerezte meg. Ebben Balog Zoltán újfent bocsánatot kér a református hívektől, mert szerinte nehéz lehet nekik „elviselni mindazt, ami a médiából, a politikából, az utcáról, közvélemény egy része felől árad személyemen keresztül egyházunk felé. Nekem sem könnyű, hiszen valamilyen módon ott vagyok ennek a hisztériakeltésnek az eredőjénél, még akkor is, ha valójában a kegyelmi ügyként indult hógolyóból lett lavina"

Balog Zoltán ezzel magyarázta, hogy miért kért kegyelmet K. Endrének – amit a botrány kirobbanásakor még tagadott, ám lemondásakor már elismert. Levelében arról ír, hogy még mindig ártatlannak tartja az igazgatóhelyettest, akit jogerősen azért ítéltek el, mert megpróbálta rávenni az áldozatokat, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat. 

„Végzetesnek bizonyuló hibám az volt, hogy nem voltam elég körültekintő. Hiszen, ha valakit pedofil bűncselekménnyel hoznak összefüggésbe, akkor a széles nyilvánosság előtt menthetetlen az ügy, még ha nem is pedofilként ítélték el”

– fogalmazott Balog Zoltán, aki a hvg.hu szerint nem tesz említést arról, K. Endrét nemcsak összefüggésbe hozták egy pedofil bűncselekménnyel, hanem el is ítélték azért, miután a bicskei nevelőotthon pedofil igazgatójának áldozatait a bántalmazójuk elleni vallomás visszavonására vette rá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés