Hirdetés

Méltatlan húzás: ezért nem lett emléktáblája Baló Györgynek

Nap Híre portré Nap Híre

A magyar televíziózás egyik legkarizmatikusabb alakja öt éve, március 18-án hunyt el. Halála óta a nevét egyelőre csak egy tévéstúdió viseli, ezen akart változtatni a II. kerületi önkormányzat egy emléktáblával az egyik budapi társasházban, amelyben egykor a legendás tévés is lakott. Ám a legnagyobb megdöbbenésre egy lakó heves ellenállása megakadályozta azt, hogy az emléktábla az épület falára kerüljön.

Az ünnepélyes emléktábla avató a Prima Primissima-díjas tévés halálának évfordulójára volt kitűzve, ám az eseményt váratlanul lefújták. A Blikk utánajárt, hogy mi áll a döntés hátterében: mivel a szervezés teljes mértékben a II. kerületi önkormányzat kezében volt, felkeresték az illetéseket, a sajtóosztály pedig megerősítette, hogy egyelőre leállt a projekt, miután a társasház közös képviselője egy levélben arról tájékoztatta őket, hogy nem minden lakó támogatja az emléktábla elhelyezését.

Valóban csúszik a táblaavatás, mert bár a lakók nagy része támogatja az ötletet, így megvan a közgyűlési többség az engedélyeztetésére, nem mindenki ért ezzel egyet. Most megpróbálják ezt a személyt vagy személyeket meggyőzni, ha pedig nem sikerül, keresünk egy másik helyszínt a tábla felhelyezésére

- fogalmazott Gyülvészi András, a budai önkormányzat közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Annak idején egy osztályba jártam Gyurival, és a lányait is nagyon szeretem, mindemellett öt évig éltünk szomszédságban. Tehát ki lehet mondani, hogy közeli kapcsolatot ápoltunk. Épp ezért én kifejezetten elfogult vagyok a táblát érintő kérdésben, nagyon szeretném, hogy megvalósuljon a kezdeményezés

- mondta egy neve elhallgatását kérő idős hölgy, aki szintén a budai házban lakik. Azt azonban nem tudta megmondani a lapnak, hogy ki volt az a lakótárs, aki megakadályozta az emléktábla-avatást. Baló György családja nem kívánt nyilatkozni a történtekkel kapcsolatban, egy informátor azonban közölte a lappal, hogy Baló szerettei úgy tudják, technikai okok miatt maradt el a táblaavató, de bíznak abban, hogy az önkormányzat hamarosan megoldja a problémát.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés