Hirdetés

Borzalmas balesetet szenvedett egy házaspár az Uber-sofőrjük miatt, majd a dolgok még rosszabbra fordultak

Virág Sára portré Virág Sára

Egy New Jersey-i házaspár súlyos balesetet szenvedett, amikor az Uber-sofőrjük áthajtott egy piros lámpán, mégsem perelhetik be a céget, mert a fuvar megrendelésekor elfogadott feltételek nem teszik lehetővé. 

Egy New Jersey-i házaspár hiába szenvedett súlyos balesetet a sofőr figyelmetlensége miatt, mégsem indíthatnak pert a cég ellen, mert a fuvar megrendelésekor elfogadták a feltételeket, köztük a választottbírósági eljárást is. (A választottbírósági eljárás olyan jogi intézmény, amelynek célja a magánszemélyek, valamint vállalatok és cég közötti viták rendezése. A választottbíróságok magánbíróságok, ahol az érintett felek abban állapodnak meg, hogy jogvitájuk eldöntését a rendes bírósági eljárás mellőzésével a felek által kijelölt választottbíróságra bízzák – a szerk.)

John és Georgia McGinty épp egy Uber-taxi hátsó ülésén utaztak 2022 márciusában, amikor a sofőr úgy döntött, hogy áthajt egy piros lámpán, aminek következtében durván összeütközött egy másik autóval – írja a CNN. Georgia McGinty-nak számos csontja eltört, köztük a nyaka, az ágyéka, a gerince és a bordája is, emellett egyéb sérüléseket is szenvedett. 

A házaspár megpróbálta bíróság elé citálni a céget, de a bíróság nemrég úgy döntött, hogy erre nincs lehetőségük, mert a fuvar rendelésekor elfogadták az Uber feltételeit, amely megfelel az Uber Eats feltételeinek. Ez pedig azt is tartalmazza, hogy az ilyen ügyeket választottbíróságokon rendezik. A pár azzal érvelt, hogy a rendeléshez kiskorú lányuk, Georgia telefonját használták, aki korábban elfogadta az Uber Eats szolgáltatási feltételeit. A bíróság azonban a cég mellett döntött, mondván, hogy az Uber azon feltételei, miszerint "az autóbalesetekkel vagy személyi sérülésekkel kapcsolatos vitákat választottbírósági eljárás útján fogják megoldani, és nem bíróságon", jogosak és helytállóak. 

Az Uber a CNN-nek úgy nyilatkozott, hogy Georgia McGinty "több alkalommal is leokézta az Uber használati feltételeit, beleértve a választottbírósági eljárást is", például 2021 elején. A cég szóvivője szerint abban sem lehet senki biztos, hogy az édesanya nem segített a lányának ételt rendelni. A házaspárt mélyen lesújtotta az ítélet, hogy egy ekkora vállalat így kibújhat a felelősség alól. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés