Hirdetés

Gyászol a világ, szörnyű balesetben meghalt a maratoni világcsúcstartó hosszútávfutó

Nap Híre portré Nap Híre

Közlekedési balesetben elhunyt Kelvin Kiptum, a maratoni futás férfi világcsúcstartója.

A 24 éves atléta mellett ruandai edzője, Gervais Hakizimana is életét vesztette a szerencsétlenségben, amely az Eldoret és Kaptagat közötti úton történt Kenyában. Az autó harmadik utasát, egy nőt súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Denis Muga, Kaptagat rendőrfőnöke arról számolt be, hogy Kiptum vezetett, más jármű nem volt érintett a balesetben. Kenneth Kimaiyo, Kiptum barátja nem sokkal a baleset után ért a helyszínre, szerinte az autó nagy sebességgel letért az útról, és egy fának ütközött - közölte az MTI. 

A kenyai sztár tavaly a Chicago Marathonon futotta legendás világcsúcsát, 2:00:35 órás idejével elsőként teljesítette a klasszikus távot 2:01 perc alatt.

"Hihetetlen sportoló, aki hihetetlen örökséget hagyott maga után, nagyon fog hiányozni nekünk" - nyilvánított részvétet elsők között Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, aki jelezte, éppen néhány napja ratifikálták az október 8-án futott világrekordját.

Kiptum a párizsi olimpiára nagy esélyesként utazott volna, férfi maratonon nagy csatára volt kilátás közte és a korábbi világcsúcstartó honfitársa, Eliud Kipchoge között.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, nemrégiben egy olimpiai bajnok magyar sportoló súlyos állapotban került kórházba. Hegedüs Csaba olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó agyi ödémát és orbáncot kapott. A sportoló úgy nyilatkozott, hogy az orvosok szinte már lemondtak róla, olyan állapotban volt, de ő úgy érzi, hogy a Jóisten egész élete során a tenyerén hordozza. Kiemelte, ez egy figyelmeztetés volt valójában, hogy ideje életmódot váltania és visszavennie a tempóból.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés