Hirdetés

Most érkezett: tömeges baleset az M5-ösön

Nap Híre portré Nap Híre

Három autót és egy katonai terepjárókat szállító kamiont is összetört egy elszakadó acélvezeték az M5-ös autópályán Kecskemétnél. 

Leszakadt egy magasfeszültségű vezeték szerda délután az M5-ös autópályán Kecskemétnél. Három autóban és egy kamionban is kár keletkezett, viszont személyi sérülés nem történt az esetnél. A leszakadt vezetékben ugyan áram nem volt, de a katonai teherautóba úgy beleakadt, hogy egyből állóra fékezte a hatalmas járművet.

"Egyszerre csak azt láttam, hogy egy fekete huzal elébem csapódott, felrántotta a motorháztetőt és összetörte a szélvédőt meg az autót"

– mondta az RTL Híradó stábjának Guba János, az egyik sérült autó sofőrje. A becsapódás után a mellette haladó autónak is nekiütközött a vezeték, de járművek nem karamboloztak egymással - írja az Index.  

A Budapest felé vezető oldalon a sodrony egy katonai terepjárókat szállító kamion vezetőfülkéjébe akadt bele, amely olyan erővel rántotta meg a többtonnás monstrumot, hogy állóra fékezte azt. A fülkén látszik a sodrony nyoma is, amely bemélyedést okozott a fémrészeken és megrepesztette az üveget. 

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. Az MVM Démász Áramhálózati Kft. tájékoztatása szerint „egy 132 kilovoltos távvezeték szakadt le, amely a kérdéses időpontban feszültségmentes volt, személyi sérülés nem történt”.

Tájékoztatásuk szerint egy másik vállalat Ballószögön éppen naperőművet épít, ehhez akartak optikai kábelt cserélni, és „a másnapi sodronycsere technológiai előkészítése zajlott”. A munkákat állítólag szakszerűen végezték el, ám pont az a sodrony tört el, amelyet le akartak cserélni.

A biztosítási alkusz szerint, mivel nem mindennapi esetről van szó, ezért a kárfelmérés és a vizsgálati eredmények nem lesznek meg egyhamar.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés