Hirdetés

Újabb botrány Balatonőszödön, ezúttal nem beszélt senki, viszont nekiestek a Google autójának

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy férfinek nem tetszett, hogy a kocsi képeket készít a környékről, ezért megtámadta a járművet. 

A Google autója az elmúlt hetekben Somogy vármegyében járt, azonban nem tudott onnan sértetlenül eljönni, ugyanis Balatonöszödön egy férfi nekitámadt a járműnek. 

A Somogy Vármegye Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hétfőn 11 óra körül Balatonőszöd belterületén az akkor még ismeretlen tettes sérelmezte, hogy egy utcaképet engedéllyel rögzítő kamerás autó felvételeket készített a környékről. Az autó vezetőjét félreállította, ingerülten kérdőre vonta, majd a nála lévő vasvillával megrongálta a kamerarendszert, ami működésképtelenné vált.

Az autó sofőrje azonnal értesítette a rendőröket, akik az gresszív férfit rövidesen elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra. A nyomozók az 51 éves balatonőszödi férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki - írja a Tények.

Korábban egyébként a Google Street View közleményben tudatta, hogy a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés