Hirdetés

Most minden kiderült: ezt csinálják a magyarok a Balatonnál

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Már tudni, pontosan mekkora a vendégforgalom, de arról is vannak adatok, hogy honnan érkeznek a legtöbben.

Az első, esős júliusi hétvégéhez képest a szálláshelyek vendégforgalma a második hétvégére 7 százalékkal nőtt a Balaton partján, július második hétvégéjéhez képest pedig közel 10 százalékkal voltak többen a térség szálláshelyein a hónap harmadik hétvégéjén - írja az MTI.

Júniusban 5 százalékkal több belföldi és 3 százalékkal több külföldi vendég érkezett a bázisnak számító 2019-hez képest. 2022-höz viszonyítva idén júniusban a külföldi vendégek száma 19 százalékkal, a vendégéjszaka forgalom pedig 8 százalékkal volt magasabb.

A mobilcella adatok szerint az egynapos turisták száma 22 százalékkal emelkedett júniusban. Az egy napra indulók száma minden vármegyéből nőtt, de leginkább Tolnából (+40 százalék), Zalából (+39 százalék) és Nógrádból (+34 százalék) indultak el így a legtöbben. 

Júniusban a leglátogatottabb attrakció az Aranypart szabadstrand Siófokon, a Malom-tó Tapolcán, valamint a Zalakarosi fürdő volt. Mindhárom látogatottsága emelkedett, 9, 10, illetve 26 százalékkal. Július 1-12. időszakra vizsgálva a belföldi látogatások növekedési üteme még jelentősebb, 14 százalék, 11 százalék és 50 százalék.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés