Hirdetés

Figyelem: ne fürödjön a Balatonban!

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A rendőrség felhívást tett közzé, arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy a tragédiák elkerülése érdekében most még inkább ne merészkedjenek a tóba.

A baj elkerülésében kiemelt szerepet játszik a fürdőzők tájékoztatása, ezért a vízirendészet a következő napokra nézve is fokozott óvatosságra int - írja a Police.hu.

Mint írják, hiába a jó idő, a 20°C, illetve esetenként akár 25°C feletti hőmérséklet, a Balaton vize jelenleg még 16°C körüli, és a következő napokban sem várható jelentős emelkedés. A hideg víz nagymértékben megterheli, ezzel együtt pedig komoly veszélyt jelenthet az emberi szervezetre. 

Aki ennek ellenére mégis fürdőzésre adja a fejét, az lehetőség szerint kerülje a hirtelen vízbe merülést, és csak a part közeli, biztonságos vízmélységű területeken tartózkodjon - figyelmeztetnek.

A napokban írtunk arról, hogy holttestet találtak a Balatonban Alsóörsön. Az idős lakos lebiciklizett a még zárva tartó strandra és belement a hideg Balatonba. A férfi feltehetően a víz alacsony hőfokától rosszul lett, majd életét vesztette.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés