Hirdetés

Dráma a Balatonnál, több ember is rosszul lett

Nap Híre portré Nap Híre

Egy embert nem sikerült megmenteni. 

Három újraélesztéshez is riasztották a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát (VMSZ) az elmúlt hétvégén a Balatonon - szúrta ki az atv.hu a VMSZ Facebook-bejegyzését. 

Azt írták, szombaton a balatonkenesei Alsóréti szabadstrandra riasztották a VMSZ sürgősségi mentőhajóját egy vízből kimentett személy újraélesztéséhez. Sajnos az illető életét már nem lehetett megmenteni. Eközben egy másik sürgős esethez is is ki kellett vonulniuk vízimentőknek Balatonlellén, ahol egy hölgy lett rosszul, akit a strandolók hoztak ki egy szivacskarikán a parthoz. A nő már nem lélegzett, amikor a mentők a helyszínre értek, azonban sikerült megmenteni az életét és már eszméleténél volt akkor, amikor kórházba vitték.  

A harmadik újraélesztés a Siófok Plázs előtti vízterületen történt, egy vízibicikliről kellett egy eszméletlen, vízből mentett személyt átemelni egy mentőhajóba. Az újraélesztését megkezdték, miközben a siófoki Bahart Kikötőbe vonultak. A VMSZ személyzete a kikötőben vette át az újraélesztést, ami csakugyan sikerrel zárult.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés