Hirdetés

Itt a Nagy Balatoni Tolvajtérkép - itt érdemes fokozottan figyelni nyaralás közben

Nap Híre portré Nap Híre

A Balaton nemcsak a nyaralni vágyóknak és a turistáknak nagyon vonzó, hanem a tolvajoknak is. Most kiderült, hogy melyik balatoni városokban történik a legtöbb bűnözés.

A rendőrség elmúlt hatvannapos statisztikái szerint magasan Siófok és környéke a legveszélyesebb terület, a nyári időszakban leginkább a Jókai park, a Petőfi sétány környéke a legfertőzöttebb, de az Aranyparton, sőt Szabadisóstó környékén is érdemes ébernek maradni. 

A tolvajok gyakran felbukkanak Balatonfüreden is, de itt kevesebb a loás, mint Siófokon, ahol harminc esetet regisztráltak, míg Füreden csak négyet. 

A déli parton Balatonlelle és Balatonboglár együttesen összesen hat adatot regisztrált a vizsgált időszakban. Keszthelyen is több lopást regisztráltak, mint máshol a környéken, összesen öt bűnesetet - írja az Infostart.

A lopásnál súlyosabb rablásokról és kifosztásokról szinte csak egyetlen település kapcsán lehet beszámolni, ez pedig Siófok. A vizsgált időszakban összesen hét ilyen eseményt regisztráltak. Ezen kívül csupán egyetlen rablás történt Csopakon.  

Egy év alatt itt 100 000 lakosra 388 bűnelkövetés jutott a Siófoki járásban, ezzel a balatoni régió egyedüli magas fertőzöttségű régiója, ráadásul ez országos összevetésben is kiugróan magas, alig van néhány járás az országban, amely magasabb lopásfertőzöttséget mutatna.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés