Hirdetés

Valami nagyon, nagyon furcsa dolog történik a Balatonnál

Nap Híre portré Nap Híre

Egyre több nyaralót árulnak a Balaton környékén, azonban a szakértők szerint a nagyobb kínálat ellenére az árak nem lettek alacsonyabbak.

A koronavírus-járvány idején sokan vettek hitelre házat a magyar tenger környékén, de már nem tudják fizetni a részleteket, ezért sokan inkább megszabadulnának a nyaralójuktól - derül ki az ATV Híradó riportjából. A portál azt írja, a szakértők szerint a nagy értékű ingatlanokra még mindig van kereslet, de azok, akik akár hitelt is felvettek egy kisebb nyaraló megvásárlására most szeretnék ezeket eladni. Leginkább a szocreál stílusú, eléggé elavult házaktól próbáltak megválni a tulajdonosok, mert nem tudják tovább fenntartani ezeket.

Bári Péter, az Inmove Ingatlaniroda ingatlanszakértője azt mondta, az emberek nem tudják fizetni a részleteket, ugyanis még a Covid előtt történtek az ingatlanvásárlásokat, ám az azóta felmerült élelmiszer drágulások és mindenféle áremelkedések elvették az emberek pénzét. "Így rákényszerülnek arra, hogy azt adják el, ami a nem mindennapi szükségletükhöz tartozik" - tette hozzá.

Egy keszthelyi ügyvéd is azt mondta, hogy a nyugati medence környékén is nehéz eladni a nyaralókat, lakásokat. ,,Mi irodánkban az ingatlanforgalom gerincét kiadó, egyszerű társasházi lakások vonatkozásában nagy nehézséget okozott a szerződő feleknek, ugyanis olyan törlesztő részleteket tudnak kalkulálni a bankok, ami már nem teszi hitelképessé a vevőket" – magyarázta Szabó Gyula egyéni ügyvéd. 

A szakemberek szerint az eladó ingatlanok ára annyit nem csökken a túlkínálat ellenére sem, hogy a helyiek tudjanak a gyerekeiknek megfelelő lakásokat vásárolni, mert azokat sem tudják jelenleg megfizetni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés