Hirdetés

Ha milliókat akar keresni, akkor a Balatonra menjen

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Balatonnál idén is nagy munkaerőhiányra lehet számítani, éppen ezért a nyári szezonra milliós keresetekkel próbálják csábítani a munkásokat. 

A Pénzcentrum cikke szerint már elkezdték toborozni a munkaerőt a Balatonnál. Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint egy szezon alatt milliókat lehet keresni a magyar tengernél, ám ezért meg is kell dolgozni, ugyanis napi 10-12 órát kell robotolni. A szakértő úgy fogalmazott, hogy "ezt nem bírja mindenki", és szerinte egyre nehezebb lesz ilyen dolgozókat találni, ezért munkaerőhiányra számítanak idén is a Balatonnál-

Gyurácz Tibor, a Humán Centrum szakértője a lapnak elmondta, szerinte idén nem lesz olyan súlyos munkaerőhiány mint tavaly. Hozzátette, sok munkaadó már a szállást és az étkezést is állja, hogy a Balatonhoz csábítson máshol élő idénymunkásokat. Gyurácz ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy leginkább a szakképzett, rutinos munkavállalók tudnak hazavinni komolyabb összegeket. Példaként a szakácsokat említette, ám szerinte gyakorlott szakácsot nehéz találni idénymunkára.

"Akik rendesen bánnak a munkaerővel, azokhoz az idén is visszatérnek majd a munkavállalók a nyári szezonra" - ezt már Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke mondta a lapnak. Hozzátette, hogy a Balatonnál valóban sokat kell dolgozni, és egyre kevésbé lehet azt érezni a fiatalokon, hogy ebben a szektorban akarnának dolgozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés