Hirdetés

Visszavonhatatlan, ami a Balatonnál történik

Nap Híre portré Nap Híre

A koronavírus-járvány kezdete óta egyre többen élnek a magyar tengernél: az elmúlt 4 évben 0,4 százalékkal emelkedett a Balaton környéki települések lakossága.

A három helyi nagyvárost, Siófokot, Balatonfüredet és Keszthelyt nem számítva a kisebb tóparti településeken 2,4 százalékkal nőtt a lakosok száma. Ugyanezen időszak alatt az ország népessége 1,6 százalékkal csökkent - írja a Népszava.

A portál szerint a legnagyobb növekedést a Keszthely és Badacsony közötti rész könyvelhette el, ahol négy településen – Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics – közel 650-nel többel élnek állandó lakosként bejelentkezve, mint 2020 elején. Arányaiban a tó nyugati medencéjében, Fonyód és Keszthely között gyarapodott legjobban a települések népessége, Balatonfenyvesen, Balatonmáriafürdőn, Balatonkeresztúron és Balatonberényben 7 százalékkal többen laknak, mint a Covid-járvány előtt.

A harmadik kedvenc terület a Tihany és Badacsony közötti rész, ahol olyan települések is akadnak, amelyeknek négy év alatt az ötödével nőtt a lakossága. Siófok, Balatonfüred és Keszthely népessége viszont összesen több mint másfélezerrel csökkent. 

Nemrégiben egyébként arról írtunk, hogy furcsa dolog történik a Balatonnál, ugyanis egyre több nyaralót árulnak a tó környékén. Azonban a rossz hír az, hogy a nagyobb kínálat ellenére az árak nem lettek alacsonyabbak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés