Hirdetés

Baj van: vészhelyzetet hirdetett a WHO

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Egészségügyi Világszervezet globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a majomhimlő miatt, ugyanis világszerte kiugrott a fertőzések száma. Az ATV Híradó által megkérdezett szakértők úgy vélik, Magyarországon jelen pillanatban a koronavírusra kell jobban odafigyelni. 

Rusvai Miklós szerint a majomhimlő egy újabb vírusfertőzés, ami kicsúszott a kontroll alól, ám szerinte ez a betegség nem lesz világjárvány, ugyanis nem cseppfertőzés formájában terjed. Mint mondta, Magyarország nem tartozik a súlyosan fertőzött országok közé, itthon inkább a koronavírus terjedésére kell figyelni. 

"Sajnos a koronavírus is annak ellenére, hogy nyár van fellobbant, magasabb esetszámot mutat, mint a korábbi nyarakon, de ne felejtsük el, hogy az előző két nyáron ami a koronavírus felfedezése óta eltelt az előző két nyáron még kötelező volt a maszkviselés, nem voltak tömegrendezvények" - mondta a virológus.

Mint arról korábban a Naphíre is beszámolt, a koronavírus terjedése miatt ismét több kórház látogatási tilalmat rendelt el, így nem lehet bemenni a betegekhez a hatvani kórházban és a salgótartjáni megyei egészségügyi intézményben. 

A szakértők abban bíznak, hogy nem lesznek olyan nagy lezárások mint egy évvel ezelőtt, ám az előfordulhat, hogy a maszkot több helyen kötelezővé fogják tenni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés