Hirdetés

Baj van, azonnal kórházba vitték Görög Zita kisfiát

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Görög Zita kisfia kórházba került a meleg miatt, amiről az Instagram oldalán számolt be.

Mindenkit a megfelelő folyadékbevitelre figyelmeztet az Instagram storyban és azt kéri, senki ne vegye félvállról a szakemberek felhívásait - olvasható a Blikk cikkében. Az ő gyermekét is megviselte a bőven 35 fok feletti hőmérséklet.

Sőt még egy remek receptet is közzétett, hogy senki ne érezze elveszettnek magát, hogy mit kell ilyenkor a piciknek adni. "1 liter hideg víz, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, fél citrom leve hidegen kortyolgatva. Kiszáradás elleni koktél gyerekeknek is kórházi javaslatra. Vigyázzatok magatokra! – írta Zita követőinek Görög Zita.

    Meddig van hőségriadó?

    Bővebben Bezárás

    Jövő hétfő éjfélig meghosszabbítja a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb fokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben kiemelte: a tartós hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Kánikulában a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért az NNK és az OKF azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet és a déli órákban semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés