Hirdetés

Szívszorító vallomás: így tudta meg Bagdy Emőke, hogy meggyilkolták a fiát

Nap Híre portré Nap Híre

Először beszélt a fia tragikus elvesztéséről a klinikai szakpszichológus.

Bagdy Emőke bő fél évvel a fia brutális meggyilkolása után Vujity Tvrtkónak adott egy szívszorító interjút, melyben elárulta többek között azt is, hogyan igyekszik feldolgozni a feldolgozhatatlant. Mint ismert, a klinikai szakpszichológus fiát, az 53 éves Császár Zsoltot tavaly októberben az Egyesült Államokban ölte meg egy 18 éves fiatal férfi. Az elkövető motivációja nem ismert. 

"Mama, kérlek, ülj le, a Zsoltit megölték!"

- így tudta meg Bagdy Emőke a tragikus hírt, amit a lánya, Noémi mondott el neki telefonon.

Arra a kérdésre, hogy ő maga hogyan dolgozta fel a gyászt, kért-e szaksegítséget, Bagdy úgy válaszolt, hogy pszichológushoz nem fordult, de az imádkozás sokat segített neki. A beszélgetésből kiderült, hogy sokáig nem tudott és nem is akart megszólalni fia haláláról, de mára eljutott odáig, hogy képes rá. Sőt: szakmailag még erőt is tudott meríteni a tragédiából. Ott azonban még nem tart, hogy terápiákat is tartson.

"Akkor fogok terápiát tartani, ha teljesen ott tudok lenni, amíg nem von el egy-egy asszociatív szál a saját életem felé"

- fogalmazott a szakember, majd hozzátette, hogy korábban az elzárkózást választotta, azonban ma már követi a fia gyilkosának büntetőügyét. Mondanivalója azonban nincs az elkövető számára, akinek a bűnét szerinte "csak Isten bocsáthatja meg". 

Bagdy Emőke sokáig küzdött azzal, hogyan tudna fia halála után újra előre menni, végül, mint mondta, "verset írtam, így tudtam elköszönni" - idézte az interjút a Telex.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés