Hirdetés

"Azahriah-nak érzem magam nyúl jelmezben!” - Skrapits Erik szerint nevetnénk, ha tudnánk mennyit keresett a No Thanx énekeseként

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Üstökösként tűnt fel a magyar popzene egén 2007-ben a No Thanx nevű formáció, dalaikkal a slágerlistákat ostromolták, a lányok pedig megőrültek a fiatal lázadó fiúkból álló bandáért. Aztán alig három év után egy emberként kaptak a szívükhöz, amikor az énekes bejelentette: kiszáll. Skrapits Erik szólóban próbálkozott, majd eltűnt, végül váratlanul egy nyúljelmezben tűnt fel, kétgyermekes apaként, férjként. Gyerekdalokkal lett tömegek kedvence, miközben az osztrák postánál kézbesítő. A Naphire.hu-nak őszintén mesélt karrierről, szakmáról, életről, és arról is, mikor tölti meg a Puskás Arénát. Interjú.

Naphire.hu: Nem túlzás: karriered csúcsán, egyik pillanatról a másikra hagytad ott a No Thanx-et. Elárulnád végre, miért?

Hivatkozás másolása

Skrapits Erik: Nincs ebben semmi titok, sokszor elmondtam. Szerintem az sajnos már nem a csúcs volt, lehetett volna, de azért rengeteget kellett volna dolgoznunk. Én viszont azt éreztem, hogy hajtani akarom a dolgokat nem akarom abbahagyni, és gondoltam megpróbálok saját lábra állni. Párhuzamosan több sulit kezdtem el, valamint lassan nekiálltam a saját lemezemen dolgozni. Ha akkor, amikor kiszálltam, a csúcson lettünk volna, vagy csak a közelében, valószínűleg nem szálltam volna ki.

Naphire.hu: A No Thanx években meg sem álltatok: sikerült félretenned az akkor megkeresett pénzből? Lett házad, lakásod, autód…?

Hivatkozás másolása

Skrapits Erik: Magyarországon létezik egy tévhit. Azt gondolják, ha folyton benne vagy a tévében, egyfolytában jelen vagy a médiában, akkor nem is tudsz mit kezdeni a pénzeddel. Amit mi akkor kerestünk, azon a hétvégén el is költöttük és semmi extra dologra nem kell gondolni, csak jártuk az országot, ha kellett boltba mentünk vagy étterembe. Nem panaszkodom, mert ha jól emlékszem szerencsére 17 éves korom óta nem kellett a szüleimtől zsebpénzt kérnem és ez jó érzés volt. Szerintem a legnagyobb vásárlásom akkor egy saját vezeték nélküli mikrofon és egy fülmonitor volt.

Naphire.hu: Miért cseréli egy ünnepelt, a rajogói szerint milliókat kereső sztár az életét egy civil munkára és életre?

Hivatkozás másolása

Skrapits Erik: Milliókat? Haha, ez aranyos, szerintem nagyot nevetnétek, ha elmondanánk mennyit kerestünk fellépésenként. Ha külföldön lettünk volna annyira felkapottak, mint itt, akkor valószínűleg helytálló lett volna a milliókat kerestünk feltételezés. És hogy miért cseréli le egy ünnepelt ember a rocksztár életét civilre? Mert az "sztárságból" éhen pusztul a családja. A büszkeségnél sokkal fontosabb, hogy boldogulni tudj Te és a családod az életben. Nekem egyáltalán nem volt degradáló a magyarországi marketinges állásomat otthagyni az ausztriai Mc'Donalds miatt. Pénzből élünk, és bármilyen munkát végez az ember, hogy fenntartsa magát és a családját, annak a munkának becsülete van.

Naphire.hu: Most postás vagy Ausztriában. Ennyivel biztosan egzisztencia ez egy családos apukának? Többet keres egy osztrák postás mint egy magyar rocksztár 15 éve?

Hivatkozás másolása

Skrapits Erik: Én mindig szerettem több lábon állni. Az életemet végigkísérte a színpad. A színpad mellett mindig volt civil elfoglaltságom. Nyilván azért mentem ki Ausztriába, mert az ottani alapfizetések is versenyeznek egy itteni vezető beosztású pozíció fizetésével. Kevesebb stressz, kevesebb felelősség, több szabadidő, több fizetésért? Szerintem abszolút érthető így a döntésem.

Naphire.hu: Egy nyúljelmezben gyerekeket szórakoztatsz gyerekdalokkal. Ez volt az álom?

Hivatkozás másolása

Skrapits Erik: Mindig is szerettem volna gyerekzenével foglalkozni. Csak féltem tőle, hogy fogadná a közönség, hogy a korábbi tini rocker most gyerekzenével foglalkozik. Ekkor jött az ötlet, hogy kellene nekem egy jelmez, valamint egy hangmodulátor, hogy se én, se a hangom ne legyen felismerhető. Így jött a Brandnyúl ötlete. Mostanra már rengetegen tudják, hogy a Brandnyuszi az a No Thanxes Erik. És a legviccesebb, hogy Brandnyúl fellépésen rengeteg olyan anyuka és apuka van, aki nagyon imádott engem No Thanxes-ként és most boldogok, hogy a gyerekük ugyanúgy értem rajong csak már Brandnyúlként.

Naphire.hu: Lehet belőle akkora projekt, hogy otthagyd a főállásod?

Hivatkozás másolása

Skrapits Erik: Elképesztő siker lett. A No Thanx után a szóló projektemnél éreztem egy űrt, hiányzott a rajongás, az óriási siker. Ezt az űrt töltötte be a Brandnyúl. 2023-ban több mint 35 millió megtekintésünk volt a Youtubeon, nem volt szabad hétvégénk tavaly, ahova mentünk végeláthatatlan tömeg volt a fellépéseinken. Nagyon kicsiben Azariah-nak éreztem magam nyuszi jelmezben. Ja és idén még a palacsintafesztiválra is megyünk. (mosolyog) És ami hihetetlen a saját fellépéseink egytől egyig teltházasak. A Brandnyúl az egyik legfelkapottabb gyerekelőadó az országban. És ez mind-mind a kemény munkánknak az eredménye és ez elképesztő büszkévé tesz. És ha kérdeznéd, külföldön már milliomosok lennénk valószínűleg, de én biztonsági játékos vagyok, így egy darabig még biztos maradok osztrák postás, nagyon minimális óraszámban.

Naphire.hu: Hogyan emlékszel vissza a No Thanx évekre? Mi az, amire legbüszkébb vagy, s mi az, amit a leginkább megbántál?

Hivatkozás másolása

Skrapits Erik: Fiatalok voltunk, rock and roll életet éltünk. Koncerteztünk, buliztunk, élveztük, hogy ismertek voltunk. Én nem vagyok az a megbánós típus. Szerintem minden úgy történik, ahogy történnie kell. Mindenért, ami a múltamban történt, hálás lehetek, mert a jelenemet annak köszönhetem. Most egy óriási gyerekként nyúl jelmezben ugrálok, táncolok és énekelek gyerekek és szülők tömegeinek, akik imádnak. Tényleg azt gondolom, hogy Brandnyúl azért akkora siker, amekkora, mert imádom, amit csinálok és ez a szülőknek és a gyerekeknek is átjön.

Naphire.hu: Hogy látod Skrapits Eriket 20 év múlva? Mit csinál majd és hol?

Hivatkozás másolása

Skrapits Erik: Nyúl jelmezben készülök a Brandnyúl Aréna koncertemre. (Nevet)

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés