Hirdetés

Ez már igazi háború: Majka alig burkoltan lopással vádolja Azahriah-ékat, felrobbant a kommentmező

Nap Híre portré Nap Híre

“Sok pofátlanságot láttam már.. de ez …” - írta a Mentissa nevű előadó videójához Majka. A rapper nem fejti ki, de a célzás egyértelmű: azzal vádolja egy frissen megjelent magyar dal szerzőit és/vagy előadóit, hogy nyúlták a slágert. A magyar dal pedig nem más, mint Desh X Young Fly X Azahriah új dala, a Pannónia, amely jelenleg a legfelkapottabb Magyarországon a zeneszámok közül.

Napok óta az Azahriah kontra Majka vitától hangos a bulvársajtó, az előzményekről a Naphire.hu is részletesen beszámolt

Most úgy tűnik, egy újabb fejezet nyílik a csatában. Alig három napja ugyanis Desh YouTube csatornáján jelent meg egy dal, amely a Pannónia néven fut és Young Fly és Azahriah is közreműködik benne. Már több mint egymillióan látták, amivel jelenleg a legfelkapottabb zeneszám Magyarországon. A dal egyébként a hazaszeretetről szól és arról, milyen a viszonya a három előadónak a szülőföldjükhöz.

Burkolt, de egyértelmű vád

Hivatkozás másolása

Majka hétfőn a közösségi oldalán megosztotta a Mentissa nevű előadó Mamma mia című dalát, ami egy éve került a netre, és 13 millió megtekintése van máig. A fenti kommentárt fűzte hozzá - mást nem.

Nos, a kommentelők hamar kiderítették, mire gondolhat Majka. Vagy mire is. Deshék Pannonia című dala és az egy éve megjelent dal kísértetiesen hasonlít egymásra. Olyannyira, hogy a refrén Mamma mia a magyar előadónál is. Ugyanakkor a videó alatt az szerepel, hogy a szöveget az előadók maguk írták, míg a zenéért Desh és Young Fly ketten felelnek. Gyanítjuk, a hír eljut majd Mentissa menedzsmentjéhez is, s hogy lesz-e fejleménye, az a jövő zenéje. Azahriahék egyelőre nem reagáltak.

Íme a Pannonia:

És a Mamma Mia:

És mi a helyzet a Belehalokkal?

Hivatkozás másolása

Majka kommentelőinek véleménye erősen megoszlik a kérdésben: van, aki szerint „a magyarok ezt szokták inspirációnak hívni” (vagyis a magyar dal szerinte lopott), mások szerint viszont Majka ideje lejárt, ő maga pedig öngólt rúgott, és Azahriah-nak valójában nincs köze az esetleges plágiumhoz, hiszen csak közreműködő a dalban. 

Megint mások arra emlékeztetnek, hogy Majka, Curtis és BLR emlékezetes, Belehalok című dalának refrénje is egy másik dalból származik – igaz, Majka lemezének borítóján művésznéven szerepel szerzőként az a szerb zeneszerző, Nikola Crnomarkovitz, akinek zenei alapjából – a szerző RTL-nek adott nyilatkozata szerint is legálisan – a Belehalok ötlete származott. A videó alatt viszont nem szerepel a szerb szerző neve.

„Mi megegyeztünk ezzel a sráccal, ő örült a dalnak, nagyon tetszett is neki a verzió. Nem is értettem a Fókuszt, hogy ez mire megy ki. Én annyit mondanék, hogy nagyon jól tudom, hogy ez a dolog kibaszottul csípi sok ember szemét, de van is rá okuk, mivel ilyet még senki nem csinált Magyarországon. A zenei alap lopása már nem állja meg a helyét, mert egy zongorafutamot játszottunk fel újra” – nyilatkozta akkor a Velvetnek Majka. Itt az RTL korabeli riportja:

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés