Hirdetés

Az Ambramovics villa titka: elkobozták a franciák a 117 milliárd dollárt érő kastélyt

 portré

Reflektorfénybe került az impozáns kastély, ami egykor VIII. Edward angol király tulajdona volt, és amit állítólag az orosz milliárdos, Roman Abramovics 2001-ben vásárolt meg. 

A történelmi villa a francia Riviéra legszebb részén található. Az 1926-ban épült a pazar Château de la Croë-ban a Földközi-tengert partján áll, amiben egykor VIII. Edward angol király járt pihenni. A kastélyban tizenkét hálószoba, nyolc fürdőszoba van. És a hírek szerint felújításkor majdnem negyven millió dollárba került a modernizálása : új tetőtéri úszómedence, edzőterem és mozi is ki lett alakítva.

A villát Abramovics orosz milliárdos birtokolta egészen addig, amíg a francia hatóságok ezt is lefoglalták az Oroszországgal szembeni szankciók miatt. Nagyszabású akciójukban ezenkívül még tizenkét értékes ingatlant vettek el, amelyek mindegyike orosz milliárdosoké volt. A franca hatóságok nem tétlenkedtek a közelmúltban, mert az értékes villákon kívül, több mint 26 milliárd dollár értékű készpénzt, jachtokat, helikoptereket és egyéb vagyontárgyakat is lefoglaltak az orosz milliárdosoktól- írta meg a roadster.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés