Hirdetés

Részegen, 170-nel a magyar autópályán - ez a férfi megcsinálta

Nap Híre portré Nap Híre

A Szekszárdi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás vétsége és ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat egy 42 éves férfi ellen, aki egy közúti igazoltatást követően ittasan, száguldozva menekült a rendőrök elől.

A vádirati tényállás szerint a rendőrök bejelentés alapján 2022 májusában ellenőrizni akarták a Dunaszentgyörgyön leállított autójában alvó vádlottat. A férfi láthatóan ittas és zavart volt, ezért a rendőrök felszólították, hogy igazolja személyazonosságát és adja át az iratait. A vádlott erre úgy tett, mintha a jármű okmányait keresné, majd hirtelen gázt adott és kipörgő kerekekkel, nagy sebességgel elhajtott.

A rendőrök üldözőbe vették a férfit, aki több településeken keresztül menekült előlük. A vádlott a menekülése során lakott területen belül 70-80, azon kívül 110-130, míg az M6-os autópályán 170 km/h sebességgel száguldozott. A férfi az előzései során több ember életét és testi épségét közvetlenül veszélyeztette.

Az elkövető végül egy földes úton megállt járművével, és gyalog próbált tovább menekülni, amikor a rendőri egységek elfogták. A vádlott ezután belefejelt az egyik rendőrségi szolgálati gépkocsiba, amelyben több mint 60 000 forint kárt okozott - írják az ügyészség honlapján.

A járási ügyészség a férfit közúti veszélyeztetés bűntettével, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, korábban több közlekedési szabálysértést elkövető vádlottal szemben 3 év börtönbüntetés és 6 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a Paksi Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság a férfit végleges hatállyal tiltsa el közúti járművek vezetésétől.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés