Hirdetés

Szörnyű tüneteket okozhat az Auchan egy népszerű terméke, azonnal visszahívták

Nap Híre portré Nap Híre

Hasi görcsöket, hasmenést, hányingert, hányást és lázat is okozhat a baktérium, ami miatt visszahívták az Auchan népszerű termékét.

"Tisztelt Vásárlóink! Biztonsági okokból az AUCHAN Magyarország Kft. az alábbi azonosítókkal rendelkező "Auchan Prémium MMM! Cantal közepesen hosszú ideig érlelt sajt OEM 250 g" megnevezésű terméket visszahívja" - írja az áruházlánc a honlapján. A termékvisszahívásról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is beszámolt a honlapján – írja a Twn

Az Auchan arra kéri a vásárlóit, hogy amennyiben ilyen terméket vásároltak, biztonságuk érdekében ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza áruházaikba, ahol a termékek teljes vételárát visszatérítik, akár blokk nélkül is. Az Escherichia coli (röviden E. coli) baktérium törzsei általában a melegvérű állatok és az ember normál bélflórájának természetes baktériumai - kezdi tájékoztatóját a Nébih

A részletes leírás szerint ezek fontos szerepet töltenek be; részük van vitaminok (K2, B) termelésében, és jelenlétükkel általában gátolják más, kórokozó mikroorganizmusok elszaporodását. "A legtöbb E. coli törzs hasznos, szervezetünk működéséhez feltétlenül szükséges. Néhány, kívülről a szervezetbe bejutó E.coli törzs azonban megbetegítő tulajdonsággal rendelkezik; olyan méreganyagokat termelhet, amelyek az emberben bélrendszeri gyulladást és súlyos szövődményeket okozhatnak". 

Az esetleges fertőzés tünetei: hasi görcsök, hirtelen fellépő vizes hasmenés, amely esetenként véres is lehet. Esetenként előfordulhat hányinger, hányás és láz is. "A legtöbb beteg egy-két héten belül meggyógyul, de a fertőzés okozhat vérzéses vastagbélgyulladást, vérzékenységgel és vérrögképződéssel járó ún. trombotikus trombocytopéniás purpurát (TTP), vagy vesekárosodást, úgynevezett hemolitikus urémiás szindrómát (HUS) is" - írja Nébih.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés