Hirdetés

Váratlan fordulat: megszólalt az Árpád hídi gázoló ismerőse

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A sofőr, aki egy 26 éves férfit gázolt halálra, állítólag nem volt gyakorlatlan. 

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, szombat hajnalban brutális baleset történt a fővárosban az Árpád hídon: egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A bisiklis olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. 

A baleset helyszínéről készült fotókon látszik, hogy mindkét autó szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott, a legfelkavaróbb azonban az a kép volt, amely az összetört kerékpárt ábrázolta. 

Az egyik felborult autó
Az egyik felborult autó

Az esetnek nagy visszhangja lett, kiderült ugyanis, hogy valószínűleg két sportautó versenyzése okozta a tragédiát. Most az RTL-nek megszólalt Giltner Attila, a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese, aki azt hangsúlyozta, semmilyen autósport nem állja meg a helyét közúton, ennek zárt pályán van a helye.

Giltner elárulta, ismeri a gázoló Mercedes tulajdonosát, aki szerinte sok gyorsulási és pályaversenyre járt, nem volt gyakorlatlan sofőr.

A szövetségi vezető a baleset körülményeiről szólva azt mondta, vagy technikai probléma, vagy útprobléma, vagy valami más történhetett, ami miatt a sofőr elveszítette az irányítást a 600 lóerős autó felett, mert ezek a járművek tele vannak biztonsági eszközökkel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés