Hirdetés

Kikotyogták, hogy ki kapja az Aranylabdát

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy spanyol lap, a Marca kiszivárogtatta, hogy ki kapja idén az Aranylabdát. A lap szerint Karim Benzema, a Real Madrid francia csatára veheti át gétfőn Párizsban a France Football trófeáját. 

A madridi sportlap azt is elárulta, hogy az idény legjobb kapusának járó serlegét, a Jasin-trófeát Thibaut Courtois, a Real Madrid belga kapusa kapja, a legjobb fiatal játékos díját, a Kopa-kupát pedig Gavi, a Barcelona focistája veheti át.

Sűrű napok ezek Karim Benzemának, a Real Madrid francia centerének. A 34 éves csatár vasárnap góllal járult hozzá az el Clásico 3–1-es megnyeréséhez a Barcelona ellen, hétfőn Párizsban pedig átveszi a 2021–2022-es idény legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát – idézte a Marca sorait az Index.

A ceremónia hétfő este nyolc órakor lesz Párizsban, addig izgulhatnak a rajongók, hogy igazak-e a hírek. 

Hogy Benzema mennyire érdemli meg az Aranylabdát, azt az ebben az idényben nyújtott teljesítménye nagyon jól mutatja: a Real Madriddal megszerezte a klub 14. Bajnokok Ligája-serlegét, ő lett a BL gólkirálya 15 góllal, klubcsapatával spanyol bajnok lett, övé volt a gólkirálynak járó Pichichi-trófea (27 gól), továbbá a spanyol Szuperkupa elnyerésének is részese volt két góljával. Összesen 44 gól és 15 gólpassz fűződött a nevéhez a szezonban. 

Benzema már tavaly is csak hajszállal maradt le a dobogóról: Messi, Robert Lewandowski és Jorginho mögött negyedik volt. 

Ha igazak a hírek, akkor Lionel Messi és Cristiano Ronaldo számára ez egy nagy pofára esés lesz, hiszen a két világsztár 2008 óta folyamatosan bezsebelte az Aranylabdát, csupán Luka Modric tudott beférkőzni közéjük 2018-ban. Messi hétszer, Ronaldo pedig ötször nyerte el a díjat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés