Hirdetés

Figyelmeztetést adott ki az Apple: azonnal frissítse a telefonját

Garai Kitti portré Garai Kitti

Új, létfontosságú szoftverfrissítés érkezik az Apple készülekéire, amely megvédi a technológiát a biztonsági résekkel szemben, miközben számos új funkciót kínál a felhasználók számára. 

A hétfőn megjelent iOS 17.5 biztonsági javításokat és rengeteg funkciót tartalmaz az Apple News, a Podcasts és az értesítések terén, valamint új funkciók jönnek a készülék beállításaiban is - írja a New York Post

Az iPhone XS és későbbi modellekre érkező új frissítés lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy bekapcsolják a "Javítási Állapot" módot, ami hasznos lehet, ha engedélyeztük a "Lopott Eszköz Védelme" funkciót. Ez egy órás késleltetést vezet be  fontos fiók- vagy telefonbeállítások módosítása előtt, például a „Find My” kikapcsolása előtt. 

Emellett az Apple News Plus előfizetők hozzáférhetnek a Quartiles nevű új játékhoz, a játékeredmények megosztásához a ranglistán, és a híreket offline is olvashatják azáltal, hogy történeteket, rejtvényeket és hanganyagokat töltenek le a telefonra.

A Podcast widget színe a lejátszott podcast borítója alapján is változik, és a Spotlight keresési javaslatokban mostantól megjelennek a nemrég hallgatott podcastok. A Könyvek alkalmazásban egy számláló funkció is jön, amely azt számolja, hogy a felhasználó hány percet tölt olvasással naponta, emellett lehetőség van olvasási célok létrehozására is. 

Az új háttérképek mellett az iOS 17.5 "Cross-Platform Tracking Detection” funkciót is kap, amely lehetővé teszi az ismeretlen és nem kívánt harmadik féltől származó nyomkövető eszközök észlelését és értesítések fogadását. A hozzáadott védelmi funkció azután érkezik a telefonokra, hogy rosszindulatú szereplők olyan eszközöket használtak, mint az AirTags, hogy üldözzék az embereket.

Az iOS 17.5 számos olyan biztonsági rést is befoltoz, amelyeket a hackerek kihasználhattak, hogy hozzáférjenek értékes személyes adatokhoz. Az Apple egyébként közölte: "a vállalat nem hozza nyilvánosságra, nem tárgyalja és nem erősíti meg a biztonsági problémákat, amíg a vizsgálat meg nem történik és a javítások vagy kiadások nem állnak rendelkezésre". Hozzátették: ez a frissítés 15 biztonsági hibát javít ki. 

A tervek szerint az Apple a következő hetekben kiadja a várva várt iOS 18-at is. A szoftver állítólag leginkább a mesterséges intelligenciát fogja használni, például a nagy nyelvi modelleket (LLMS) és az iWork nevű generatív AI-technológiát. A frissítés azonban csak az újabb iPhone-okon fog működni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés