Hirdetés

Vörös riasztás: apokalipszist okoznak Európában az elektromos autók?

Nap Híre portré Nap Híre

Az egyik nagy francia autóipari szervezet vezetője azzal riogat, hogy komoly elbocsátási hullám indulhat az európai autóiparban, ha fennmarad a mostani trend.

Az európai autóalkatrész-beszállító ipar munkahelyeinek fele megszűnhet a következő években, ha továbbra is a korábbinál kevesebb új autót vásárolnak az autósok, nem tér magához az elektromos autók értékesítése és folytatódik a kínai villanyautók térhódítása. Ezt jósolta Jean-Louis Bech, a francia beszállítók (Fiev) elnöke a Reuters beszámolója szerint - írja a Totalcar.

Mint írták, az amerikai elnökválasztási kampányban is éppen most izzott fel az autóipar jövőjéről szóló vita. Kamala Harris demokrata elnökjelölt folytatná Joe Biden elnök támogatási és vámpolitikáját, amelynek célja, hogy versenyképessé tegye az Egyesült Államok autógyártóit a kínai kihívókkal szemben az elektromos autók gyártása terén. Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje viszont azzal riogatja az autóiparban dolgozókat, hogy a villanyautók megjelenésével Kína egyszerűen elveszi az munkájukat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés