Hirdetés

Angyaföldi gyilkosság: új lakója van T. Róbert “horrorlakásának”?

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

T. Róbert a saját bérelt lakásában végezhetett július közepén a barátnőjével. A Naphire.hu úgy tudja, új lakója lehet a vízfogói lakásnak - a férfi ügyében indult nyomozás záros határidőn belül véget érhet.

Alig három hónapja, hogy a 36 éves T. Róbert brutálisan meggyilkolta a barátnőjét, M. Petrát egy XIII. kerületi lakásban. A gyilkosság pillanatok alatt történhetett meg: sajtóhírek szerint előbb egy kalapáccsal verte fejbe az ágyon fekvő fiatal nőt, majd fojtogatta, végül többször megszúrta. A gyilkos eszközzel kapcsolatban azonban egyelőre nincs konkrét információ, a rendőrséget hiába kérdeztük többször is ezzel kapcsolatban, nem kaptunk választ. A férfi a gyilkosságot követően állítólag öngyilkos akart lenni, búcsúlevelet is írt, majd napokig bujkált a Római-parton egy romos hotelben. A helytől nem messze fogták el végül a rendőrök öt nappal később.

T. Róbert a rendőrségen részletes beismerő vallomást tett, sőt, a Naphire.hu korábbi információja szerint még az elfogása napján visszavitték a gyilkosság helyszínére, ahol egy életnagyságú babán is rekonstruálták a cselekményeket. Az erről készült videót a bírósági szakaszban le is vetítik majd, a nyomozást pedig információink szerint rövidesen le is zárhatják - már csak két szakértői vélemény hiányzik.

„Megtörtént az elmeorvosi szakértői vizsgálat és a pszichológusi vizsgálat is” - mondta megkeresésünkre a férfi ügyvédje, Dr. Somos Zoltán. Hozzátette: az előbbi arról hivatott dönteni, a férfi kóros elmeállapotú, korlátozottan kóros elmeállapotú vagy nem.

“Mivel egy nagyon intelligens emberről van szó, egy teljesen normálisnak tűnő, értelmes emberről, aki egy kormányzati szervnél dolgozott előtte, arról ne feltételezzük már, hogy elmebeteg volt! Ne feltételezzük, hogy ott dolgozott, és a krumplit nem tudja az epertől megkülönböztetni. Mert körülbelül az a rossz elmeállapot” - mondta Dr. Somos Zoltán, aki szerint a pszichológusi szakvélemény érdekesebb az ügyben. 

“A pszichológus viszont a személyiség szerkezetével kapcsolatban olyan megállapításokat tehet, ami fontos lehet a védekezés szempontjából. Nem mindegy, hogy indulati cselekményről van szó, vagy pedig előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett, aljas indokból elkövetett cselekmény”

- magyarázta az ügyvéd.

A Naphire.hu időközben megtudta: a gyilkosság nem a lány otthonában történt. Értesülésünket T. Róbert ügyvédje meg is erősítette. “Ez a fiú által bérelt lakás volt” - mondta Dr. Somos Zoltán. 

Információink szerint a XIII. kerület Vizafogó negyedében található társasházi lakásnak azóta új lakója lehet. A tulajdonos a tragédiát követően kitakaríttatta, majd új albérlőt keresett. Azt viszont szinte elképzelhetetlen, hogy a lakó ne tudna arról, milyen szörnyűség történt ott a nyár közepén, hiszen a szomszédok fültanúi voltak az eseményeknek.

Az ügyvéd szerint a szakértői vélemények záros határidőn belül megérkezhetnek és ezt követően tisztázódhat, amennyiben erős felindulásból ölte meg Petrát a volt barátja, akkor csak 2-8 évig terjedő, ha előre kitervelten, aljas indokból, akkor akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is számíthat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés