Hirdetés

Tragikus körülmények között, a Teslájában érte a halál az ismert milliárdost

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Angela Chao hajómágnás ittas volt, amikor a rendőrség szerint a múlt hónapban egy texasi farmon véletlenül egy tóba hajtott Teslájával, és megfulladt.

A Blanco megyei seriff hivatala megállapította, hogy vérében az alkoholszintje majdnem háromszorosa volt az államban megengedett határértéknek.

Az 50 éves nő február 10-én, egy baráti társasággal eltöltött vacsora után halt meg a Johnson City közelében lévő birtokon - írja a BBC.

Sógora, a szenátusbeli republikánusok vezetője, Mitch McConnell lemondó beszédében a tragédiára hivatkozott.

Szerdán a Blanco megyei seriffhivatal közzétette a vizsgálat eredményeit, amelyek szerint Chao asszony halála "sajnálatos baleset" volt.

Hét barátnőjét hívta meg, akik még a Harvard Business Schoolban tanultak, hogy a hétvégét a 900 hektáros farmon töltsék. A rendőrségi jelentés szerint előző este a rapper Pitbull koncertjén vettek részt Austinban.

A halála estéjén a vendégházban eltöltött vacsora után a milliárdos asszony visszament a főépületbe. Azonban egy kanyarban véletlenül a közeli tóba tolatott a Model X terepjáróval.

Egy barátja, Amber Keinan elmondta a nyomozóknak, hogy Chao asszony 23:42-kor felhívta őt, és azt mondta, hogy az autó a vízben van, és ő bent rekedt.

"Chao azt mondta Keinannak, hogy a víz emelkedik, és hogy meg fog halni, és azt mondta: 'Szeretlek'" - áll a jelentésben. "Chao ezután elbúcsúzott Keinantól". A beszélgetés nyolc percig tartott.

A rendőrségi jelentés leírja, hogy a barátok és a rendőrök hogyan próbálták megmenteni a nőt. Néhány barát "kétségbeesetten kiabált" a rendőröknek a tópartról.

A rendőrök végül betörték a víz alá merült autó vezetőoldali ablakát, és kihúzták Chaót a járműből. Február 11-én 01:40-kor nyilvánították halottnak.

A toxikológiai vizsgálat 0,233 g/100 ml véralkoholkoncentrációt állapított meg. A törvényes határérték Texasban 0,08 g/100 ml.

Chao asszony a családja hajózási vállalkozásának, a Foremost Groupnak az elnöke és vezérigazgatója volt, amely ömlesztettáru-szállító hajók globális flottáját üzemelteti. Chaóék vagyona a Forbes szerint 14,2 milliárd dollár.

Chao Jim Breyer kockázati befektetővel kötött házasságot, aki szintén milliárdos.

Idősebb nővére, Elaine Chao, McConnell felesége Donald Trump elnöksége alatt közlekedési miniszter, George W. Bush elnök alatt pedig munkaügyi miniszter volt.

Amikor a múlt hónapban bejelentette, hogy lemond a szenátus kisebbségi vezetői tisztségéről, McConnell azt sugallta, hogy döntésében szerepet játszott a tragédia családjára gyakorolt hatása is.

"Amikor az ember elveszíti egy szerettét, különösen fiatalon, a gyászfolyamatot bizonyos önvizsgálat kíséri" - mondta a kentuckyi szenátor az ülésteremben.

Chao asszony édesapja, Dr. James Chao az Austin American-Statesman újságnak adott nyilatkozatában elmondta: "Angela halála szörnyű tragédia volt, és szavakkal nem lehet leírni a család mélységes gyászát".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés