Hirdetés

Andrew Tate mérgező kultusza: már az iskolás fiúk is követik a példáját

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A brit tinédzser fiúk körében menő lett nőgyűlölő, homofób szexistának lenni, sokan saját anyjukat vagy tanárnőiket bántalmazzák, miután a brit-amerikai celeb - legalábbis tanáraik szerint - agymosást végzett rajtuk.

Nemrég mi is írtunk róla, hogy ismét őrizetbe vették a Romániában hatósági felügyelet alatt álló Andrew Tate brit-amerikai állampolgárságú influenszert és testvérét, Tristant, mert egy korábbi, szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos ügyben európai elfogatóparancsot adtak ki ellenük a brit hatóságok - erősítette meg kedden a román rendőrség. 

A bukaresti táblabíróság tavaly augusztusban feloldotta a házi őrizetet, és hatvan napra hatósági felügyeletet rendelt el a testvérek ügyében. Korábban az áldozatok a nyomozóknak elmondták, hogy a villát, amelyben egy videochat-stúdió volt berendezve, fegyveresek őrizték, őket pedig arra kényszerítették, hogy az "Owned by Tate" (Tate tulajdona) feliratot tetováltassák magukra. A hatóságok által azonosított hét áldozat közül három polgári kártérítési igényt támasztva avatkozott be a büntetőperbe.

Andrew Tate a TikTokon terjesztette nőgyűlölő nézeteit, amelyen - úgy tűnik - rengeteg emberhez eljutottak, köztük kiskorúakhoz is.

Tanárok most Nagy-Britannia-szerte azzal vádolják Tate-et, hogy befolyásolta a tizenéves fiúkat, hogy figyelmen kívül hagyják a tanulmányaikat, és aljas dolgokat mondjanak a nőkről és a melegekről - írja a Daily Mail

Az egyik tanár elmondta, rengeteg olyan tinédzser fiút oktat, akikre hatással vannak Tate videói. Azt mondta: "A nőkhöz való hozzáállásuk borzalmas emiatt, és sokan közülük homofób kijelentéseket fogalmaznak meg.

"Az edzőterem megszállottjaivá válnak, és abban a hitben élnek, hogy iskola nélkül is sikeresek lehetnek. (...) Ez lényegében agymosás. Amikor beszélünk velük, legtöbbször nem érdekli őket" - fogalmazott a pedagógus.

"Pofa be, r***nc", "hülye k***va"

Hivatkozás másolása

Az egyik megosztott videójában Tate azt játszotta el, mit tenne, ha egy nő valamivel megvádolná. A válasz egyszerű: erőszakot alkalmazna vele szemben. 

"Elő a macsétával, az arcába, bumm, és a nyakánál fogva megragadom. Pofa be, r***nc" - mondja a klipben.

A férfi több videóban is azt mondja, hogy a nőknek otthon a helyük, nem szabadna vezetniük, és a férfiak tulajdonát képezik. Egyik volt barátnőjét "hülye k***vának nevezte. Korábban azt mondta, hogy "nem erőszakoskodik, de szereti az ötletet, hogy azt csinálhatja, amit csak akar". 

"Olyan dolgokat mondtak, hogy átkértem magam egy másik évfolyamba"

Hivatkozás másolása

Egy 27 éves tanárnő a következőket mondta a MailOnline-nak: "Volt egy diák, aki Andrew Tate-et idézte nekem. (...) A diák azt mondta, hogy azért követnek el bűncselekményeket, mert így gyorsabban lehet pénzt keresni. Amikor ezt kétségbe vontam, megkérdezte, milyen színű a Bugattim, és azt mondta, hogy a felesége pénzét is elvenné, mivel amit ő keres, az az övé".

A tanárnő hozzátette: "Néha csak viccesek akarnak lenni. De ez komoly aggodalomra ad okot. (...) A férfi tanárokat tisztelik, míg a női tanároknak szerintük ki kell érdemelniük a tiszteletet. Sokszor nem hiszem, hogy tudatában vannak ennek. Ők még gyerekek. Nem akarnak bántani".

A dolog annyira elfajult, hogy legutóbbi iskolájában tréninget tartottak Andrew Tate-ről - árulta el. Elmondása szerint azonban a gyerekeknek gyakran vannak előkészített válaszaik, sőt, akár egy "gyűlölet forgatókönyvet" is követhetnek, amelyet Tate-tel és az ő betegesnek tartott nézeteivel kapcsolatos fórumokon olvastak.

Egy másik, 26 éves tanárnő azt mondta: "Volt egy csoportom - 14 évesek. Az egyik reggel olyan borzasztó, nőgyűlölő dolgokat mondtak, hogy átkértem magam egy másik évfolyamba. Állítólag azt mondták neki: "Nem gondolod, hogy otthon kellene lenned?" és "Jobb lenne, ha egy erősebb, férfi tanárunk lenne".

Még olyan diákok is voltak, akik csak férfi tanár által tartott órákon viselkedtek rendesen.

"Nem tudom, hogyan fog ez megállni, vagy hogy ahogy ezek a gyerekek idősebbek lesznek, mit fognak csinálni, ha nem tudnak dolgozni vagy civilizáltan beszélgetni a nőkkel" - fogalmazott. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés