Hirdetés

Amíg a világ Izraelre figyelt, az oroszok brutális támadást hajtottak végre Herszon ellen

Nap Híre portré Nap Híre

Újabb orosz támadás érte a dél-ukrajnai Herszont csütörtökön, egy ember meghalt.

Olekszandr Prokugyin, a régió kormányzója csütörtökön a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy az "orosz hadsereg reggel óta támadja Herszon Korabelnij kerületét". Egy 68 éves férfi meghalt, egy 54 éves nő pedig kórházba került, miután a homlokán és a combján repeszsérüléseket szenvedett. Szerda este az ország középső részén fekvő Poltava régió felett lelőttek egy rakétát, míg Harkivban a helyi hatóságok szerint az infrastruktúrát vették célba Sz-300-as típusú rakéták. 

A DTEK ukrán energiavállat arról számolt be, hogy egy "frontvonalban lévő" régió egyik településén megszűnt az áram- és vízellátás, miután orosz támadás érte a helyi hőerőművet. 

A tájékoztatásban nem pontosították, hogy hol történt az eset. A helyi szolgálatok csütörtökön eltakarították a kelet-ukrajnai, Donyeck megyei Szelidove város egyik lakóházát előző nap ért orosz rakétacsapás romjait, és még egy holttestet találtak, így a halálos áldozatok száma háromra emelkedett. 

A mentőszolgálat azt írta a Telegramon: "Megtalálták az orosz rakétacsapás harmadik áldozatának holttestét. Egy ember feltehetően a romok alatt rekedt" - idézte a mentőszolgálat szóvivőjét a Szuszpilne közszolgálati tévécsatorna hírportálja. Oroszország szerdán négy Sz-300-as rakétát indított a város ellen, megrongálva hat lakóházat és 20 épületet - közölte a rendőrség. A nyilvánosságra hozott fotókon látszott egy lakóház, amelynek mintegy felét lerombolta az egyik rakéta, hatalmas lyukat vágva az épületbe - írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés