Hirdetés

Rendkívüli hír: Amerika Izraelt megkerülve, közvetlenül tárgyalna a Hamásszal

 portré

A Biden-kormányzat közvetlen tárgyalást kezdene a Hamásszal az amerikai túszok elengedéséről. A tárgyalások katari közvetítőkön keresztül zajlanának, és nem vonnák be Izraelt – jelentette az NBC nyomás a Jerusalem Post

A Biden-kormányzat fontolóra vette, hogy közvetlenül tárgyaljon a Hamásszal a gázai fogságban tartott amerikai túszok szabadon bocsátásáról - derül ki az NBC négy amerikai tisztségviselőre hivatkozó hétfői jelentéséből. 

A tárgyalásokat Kataron keresztül folytatnák

Hivatkozás másolása

A jelentés szerint a tárgyalások katari közvetítőkön keresztül zajlanának, és nem vonnák be Izraelt.  A jelentés szerint a megszólaltatott tisztviselők szerint még nem lehet tudni, hogy az USA mit adna cserébe a Hamásznak, amely jelenleg öt amerikai állampolgárságú túszt tartanak fogva Gázában. 

A jelentést követően Rachel Goldberg-Polin és Jon Polin, a 23 éves izraeli-amerikai túsz, Hersh Goldberg-Polin szülei, akit október 7. óta tart fogva a Hamász, kijelentették: "Láttuk azokat a jelentéseket, amelyek szerint az amerikai kormányzat azt fontolgatja, hogy közvetlenül a Hamásszal tárgyal a gázai fogságban lévő amerikai állampolgárok kiszabadításáról. Üdvözlünk minden olyan tárgyalást, amely a több mint 8 hónapja fogságban lévő szeretteink hazatéréséhez vezet. Imádkozunk azért, hogy minden túszul ejtett család hamarosan újra találkozhasson szeretteivel" - fejezték be.

Több mint 8 hónapja zajlik az öldöklés

Hivatkozás másolása

Több mint nyolc hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Nap Híre folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak közel 1200 halálos áldozata van és a Hamász 250-nél is több túszt is ejtett, akik közül 116-an még mindig Gázában vannak, köztük 41-en a hadsereg szerint halottak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés