Hirdetés

Borzasztóan szenved kétmillió magyar

Nap Híre portré Nap Híre

Egyre súlyosabb a pollenhelyzet, becslések szerint már 2-2,5 millióan küzdenek allergiás tünetekkel hazánkban.

Az allergiások száma évről évre 2–3 százalékkal emelkedik. Egy tanulmány adatai szerint a fiúknál nagyobb eséllyel fordul elő parlagfűpollen-allergia, mint a lányoknál. Az allergiás betegségek a felnőtt lakosság 10-30 százalékát, a gyermekpopuláció 40 százalékát érintik világszerte - írja a Napi.hu

Amiért büntetés jár

Hivatkozás másolása

Tavaly Magyarország teljes kül-és belterületén összesen 73,8 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az elhanyagoltan hagyott parlagfüves területek miatt, ugyanakkor évről évre csökken a kiszabott bírságok összege: 2019-ben még 136 millió forintra bírságolták azokat, akik saját földjükön vagy kertjükben nem nyírták le vagy irtották ki gyomnövényt. 

Külterületen 2022-ben 1394 esetben bírságoltak a megyei kormányhivatalok, a belterületen pedig 57 esetben született határozat.

A legmagasabb büntetési tétel 1,5 millió forint volt, ezt egy elhanyagolt külterület miatt  rótták ki. Belterületen 50 ezer forint volt a csúcsbírság, a legalacsonyabb büntetési tételek pedig kül- és belterületen is 15 ezer forintra rúgtak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés