Hirdetés

Állatkínzás tacskót tenyészteni? Felcsaptak az indulatok Németországban

Nap Híre portré Nap Híre

Az állatkínzó tenyésztést szeretné felszámolni egy új törvényjavaslat Németországban, a tenyésztők szerint azonban nem elég egyértelmű a szöveg, emiatt pedig könnyen félre lehet érteni. 

Az állatkínzó tenyésztés ellen született törvényjavaslat Németországban. A tenyésztők szerint nem elég pontos a törvény megszövegezése, ezért petíciót indítottak az elfogadása ellen – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. A német Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Minisztérium februárban benyújtott egy törvényjavaslatot az állatkínzó kutyatenyésztés ellen. 

A javaslat célja, hogy a különféle szenvedést okozó tulajdonságok továbbörökítését megakadályozzák. Ilyen tulajdonság például a rövid láb, a szőrtelenség, a csontváz vagy a fogak rendellenességei és a várható alacsony élettartam is. Emellett szabályoznák az állatok online kereskedelmét is.

A tenyésztők azonban attól tartanak, hogy a javalat értelmezhető az olyan kutyafajták tenyésztésének betiltásaként is, amelyek jelentősen eltérnek az „eredeti farkastípustól”.

Így például az alacsony élettartam miatt a német juhászok kerülhetnek veszélybe, a rövid láb jellemzően a tacskóra vonatkozik, de a beagle, a Jack Russell terrier és a törpe schnauzer tenyésztését is korlátozhatja ezen kritérium alapján a törvénytervezet, ahogy a rövid orr az angol és a francia bulldogra és a mopszra is vonatkozhat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés