Hirdetés

Ennél cukibbat ma már nem látnak: Zebrabébi született a fővárosi állatkertben

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Zebracsikó született a múlt héten a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az állat május 3-án látta meg a napvilágot, ám a biztonság kedvéért az első napokat az istálló nyugalmában töltötte, azonban már délutánonként a kifutóra is kiengedik. A kiscsikót Romy, az anyaállat társaságában így már a közönség is láthatja.

A 2008 augusztusában született Romy 2010 óta él a Budapesti Állatkertben, és az elmúlt tizenhárom évben már több csikót is sikeresen felnevelt, így tapasztalt anyának számít. Az előző, 2021-es ellésekor egy méncsikót, vagyis egy hím utódot hozott a világra, mostani kicsinye viszont kanca - adta hírül a 24.hu.

A jövevény egyelőre még nem kapott nevet, az Állatkert a tervek szerint a jövő héten hirdet majd szavazást a név kiválasztására.

Az Állatkert kiemelte, hogy a csikót és az édesanyját délután 1 óra körül szokták kiengedni, a kicsi ilyenkor szaladgál, de még nagyon igényli az anyja biztonságát nyújtó közelségét. A tervek szerint, ahogy a kicsi egyre inkább megszokja a kifutót, és az időjárás is egyre kedvezőbb lesz, egyre több időt tölt majd a szabadtéri bemutatóhelyen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés