Hirdetés

Önnek is feltűnt ez a furcsa dolog? Most lerántották a leplet a Lidl és az Aldi titkáról

Nap Híre portré Nap Híre

Bizonyára már sokaknak szemet szúrt, hogy a két népszerű német diszkontlánc mennyire ragaszkodik egymáshoz. 

Most megkérdezték a két rivális céget, hogy miért költöznek olyan gyakran egymás mellé. Az Aldi nem válaszolt, a Lidl azonban igen, ők a következőket írták a Telex megkeresésére: 

"A telephelyek választását a mindenkor rendelkezésre álló lehetőségek határozzák meg, melyek keresésénél fontos szempontok a lakosság közelsége, a jó megközelíthetőség (személygépkocsi, tömegközlekedés) és a lokalizációs előnyök kihasználása. Valószínűleg a konkurens vállalkozások is hasonló elvek mentén keresik az új fejlesztési területeket."

Ez azonban önmagában még nem magyarázat a jelenségre, sok példa van ugyanis arra, hogy egy környéken több beépíthető terület is lenne, a kiskereskedők mégis direkt egymás mellett nyitnak üzletet.

A gyakorlatban a lap kutatása szerint mindez úgy működik, hogy az adott településen vagy városrészben elsőnek megtelepülő cég a legjobb helyszínt választja ki magának. Ez valószínűleg az lesz, amit a legtöbben tudnak autóval és tömegközlekedéssel is megközelíteni.

A másodiknak érkező cégnek ezen a ponton már úgy kell helyszínt választania, hogy tudja, hol van a konkurens bolt. A helyzet az, hogy cégek a legtöbb esetben akkor járnak a legjobban, ha direkt egymás mellé települnek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés