Hirdetés

Ledobta a bombát az Aldi is: brutál fizetésemelést kapnak a dolgozók

Nap Híre portré Nap Híre

12 százalékos béremelést jelentett be az ALDI Magyarország. A dolgozók így 2024. január 1-jétől már a magasabb fizetésért dolgoznak. 

A bejelentés szerint az  ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. munkatársai az értékesítés és a logisztika területén, valamint az irodai munkakörökben is egységesen 12%-kal emelkedik a fizetés. Emellett az informatikai szolgáltatásokat nyújtó ALDI International IT Services Kft. bérei a legtöbb pozícióban szintén 12%-kal nőnek. A vállalat ezzel igyekszik megőrizni és növelni a bérei reálértékét. 

A cégnek 24 hónap alatt ez már a negyedik béremelése, amelyek együtt legalább 38%-ot, egyes pozíciókban pedig ennél is magasabb értéket érnek el - írja a Pénzcentrum.

A béremelés után az újonnan belépő áruházi fizikai dolgozók kezdő bére 8 órás munkaviszony mellett 2024. január 1-jétől havi bruttó 482 400 forintra emelkedik, míg az ott eltöltött legalább 12 hónapos munkaviszony után már bruttó 500 900 forint. Ebben a pozícióban bruttó 668 400 forint az elérhető legmagasabb bér.

A biatorbágyi központi raktár logisztika területén dolgozó fizikai munkavállalók bére bruttó 534 300 forintnál kezdődik, és a számukra elérhető legmagasabb juttatás bruttó 643 600 forint.

Januártól a boltvezetők bére az ALDI-nál eltöltött szolgálati idő függvényében bruttó 906 500 és 1 399 800 forint között lesz.

A béremelés az ALDI International IT Services Kft. valamennyi munkatársára is vonatkozik, így a budapesti, a pécsi és a debreceni szolgáltatóközpontokban a legtöbb pozícióban átlagosan 12%-os béremelésben részesülnek a dolgozók. Az intézkedés következtében már a belépő szintű pozíciókban is mintegy bruttó 600 000 forintos bérre számíthatnak az újonnan csatlakozó kollégák.

Kiderült az is a közleményből, hogy mind a béremelés, mind a magasabb bérkategóriába sorolás automatikus. 

A Sparnál is fizetésemelés jön: mint azt a naphire.hu is megírta, megállapodott a 2024-es bérekről a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), így a vállalat munkatársainak alapbére átlagosan 10 és 24 százalék közötti mértékben nő január 1-jétől.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés