Hirdetés

Alain Delon és Romy Schneider: egy viharos szerelem története

Nap Híre portré Nap Híre

Alain Delon és Romy Schneider kapcsolata a 20. század egyik legismertebb és legtragikusabb szerelmi története. Kettejük románca nemcsak a magánéletükre, hanem karrierjükre és a francia filmművészet történetére is jelentős hatást gyakorolt.

Egy nagy találkozás

Hivatkozás másolása

Romy Schneider és a tegnap elhunyt Alain Delon 1958-ban találkoztak először, amikor közösen kezdték el forgatni a „Christine” című filmet. A filmben egy szerelmespárt alakítottak, és a képernyőn látható kémia az életben is hamarosan valósággá vált. Romy, aki akkoriban Németországban már jól ismert színésznő volt, Delon pedig Franciaország feltörekvő tehetsége, gyorsan egymásba szerettek. Romy a szerelmük kedvéért Párizsba költözött, ahol kapcsolatuk az európai média egyik fő témájává vált.

Egy viharos kapcsolat

Hivatkozás másolása

Kapcsolatuk azonban nem volt mentes a feszültségektől. Bár Delon és Schneider mély szerelmet éreztek egymás iránt, a két színész nagyon különböző személyiséggel rendelkezett. Delon, a hűvös és rejtélyes szívtipró, sokszor tűnt távolságtartónak és önállónak, míg Romy érzékeny és érzelmes természetű volt. Ez a különbség sokszor vezetett konfliktusokhoz.

A pár kapcsolata 1963-ban ért véget, amikor Delon váratlanul szakított Romyval. A színésznőt mélyen megrázta ez az esemény, ami hosszú időre nyomot hagyott rajta. Annak ellenére, hogy a kapcsolat hivatalosan véget ért, Delon és Schneider közötti kötelék soha nem szakadt meg teljesen.

Közös munkák és későbbi kapcsolatuk

Hivatkozás másolása

Bár a magánéletükben elváltak útjaik, szakmai kapcsolatuk folytatódott. A legismertebb közös munkájuk az 1969-es „A medence” (La Piscine) című film, ahol újra együtt szerepeltek a vásznon. A film sikere csak még inkább megerősítette a két színész közötti erős kapcsolatot, amelyet a közönség is érzékelt.

Később is kapcsolatban maradtak, és bár mindketten más partnerekkel éltek tovább, mély tisztelet és szeretet maradt közöttük. Delon az egyik interjújában bevallotta, hogy Romy mindig is különleges helyet foglalt el a szívében.

Romy Schneider tragikus halála

Hivatkozás másolása

Romy Schneider 14 éves fia, David megpróbált átmászni mostohaapja szüleinek kerítésén, amikor megsérült. Leugrott a kerítésről, és bement a házba segítségért, de mire kiértek a mentők és a kórházba vitték, túl sok vért vesztett, és meghalt. 

A tragédia után Romy Schneider összeomlott. Amikor 1982. május 29-én, 43 évesen a párizsi lakásában holtan találták, úgy gondolták öngyilkosságot követett el alkohol-túladagolással és altatótablettákkal, de a vizsgálatok kiderítették, hogy szívelégtelenségben halt meg. Romy Schneider tragikus halála után Delon mély gyászba esett. Egy rózsát helyezett a sírjára, azzal a felirattal: „Soha nem felejtelek.” Ez a gesztus is bizonyította, hogy a kapcsolatuk, bár viharos volt, mégis mély és tartós nyomot hagyott mindkettőjük életében.

Alain Delon és Romy Schneider szerelmi története a mai napig lenyűgözi az embereket, és számos film és könyv témája lett. Kettőjük története a szenvedély, a művészet és a tragédia keveréke, amely a mai napig az egyik legmeghatározóbb fejezet a francia és európai film történetében. Kapcsolatuk, bár végül nem tartott örökké, a filmvilág egyik legemlékezetesebb és legmeghatóbb románcát eredményezte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés