Rossz hír érkezett: rezsicsökkentett üzemmódban közlekedik az adventi villamos

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Idén rezsicsökkentett üzemmódban járja az adventi villamos az útvonalát Budapesten. A megszokott fénydíszítés helyett adventi hangulatú belső dekorációt kap a jármű.

A Budapesti Közlekedési Zrt. tájékoztatása szerint az adventi nosztalgiavillamost girlandokkal, színes gömbökkel, csillagokkal és hópelyhekkel fogják feldíszíteni. Idén egy QR-kód is a villamosok belső díszítésének része. A telefon kameráját erre irányítva az Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodájának oldala nyílik meg a készüléken, ahol több támogatási mód közül választhatnak az adományozók - írja a Magyar Narancs.

Az adventi villamos péntektől hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak nyolc hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között a főváros több pontján közlekedik.

A tájékoztatás szerint a szerelvény november 26-án szombaton az 56A, 27-én vasárnap a 19-es, december 3-án szombaton a 42-es, 4-én vasárnap a 14-es, 10-én szombaton az 59-es, 11-én vasárnap a 69-es, 17-én szombaton a 47-es, míg 18-án vasárnap az 50-es villamosvonalakon jár majd.

Ha már advent, írtunk egy cikket arról, milyen elképesztő árak vannak 2022-ben a budapesti karácsonyi vásárban.

Ez is érdekelhet