Hirdetés

A szörnyeteg anya 25 éven át láncon tartotta a lányát

 portré
A francia kisváros, Poitiers rendőrei egy névtelen feljelentésre érkeztek Madame Monnier kúriájába, ahol  az emeleti szobában megtalálták az asszony régóta eltűnt lányát: Blanche Monnier-t.

Megdöbbentek a festői francia kisváros, Poitiers lakóii, amikor 1901 májusában kiderült, micsoda szörnyű titkot rejt a köztiszteletben álló Madame Monnier kúriája. Blanche Monnier-t édesanyja  akkor már negyedszázada tartotta fogságban egy ágyhoz láncolva, mert akaratával dacolva rangon alul kívánt házasodni. z 1849-ben, ősi nemesi családi sarjaként született Blanche Monnier-t környezete életvidám, kedves teremtésnek ismerte, aki szívesen járt társaságba és ismerkedett férfiakkal.


Blanche Monnier (1849–1913) kamaszkorában
Blanche Monnier (1849–1913) kamaszkorában

AA fiatal hölgy minden erejével kereste a lehetséges férjjelöltet, azonban amikor végre rámosolygott a szerencse, édesanyja, Madame Louise Monnier állt a frigy útjába: Blanche ugyanis egy nálánál jóval idősebb, elszegényedett ügyvédbe szeretett bele. Ezért az ágyhoz láncolva tartotta a lányát.

A rendőröket megdöbbentette a látvány, miután feltörték az emeleti szoba ajtaját, és megtalálták az akkor már 51 éves Blanche-t, aki megmenekülésekor 25 kilót nyomott, és képtelen volt az emberi beszédre, sőt, azzal sem igazán volt tisztában, hol van, és mi történik körülötte. Az anya azzal próbált védekezni, hogy lánya megőrült, és erőszakosan viselkedik, ezért kellett leláncolni, Blanche azonban csendesen, szelíden tűrte, amikor megfürdették, és tiszta ruhát adtak rá, így hamar megdőlt a rágalom.

A rémes esetnek hamar híre ment a kisvárosban, a Mannier-házat pedig dühös tömeg vette körül, akik meg akarták lincselni az őrizetbe vett szörny anyát: a riadalom és a fejére zúduló halálos fenyegetések hatására az idős Madame Monnier szívrohamot kapott, és 15 nappal borzalmas tette napvilágra kerülése után meghalt.

Blanche-t kimenekítése után azonnal kórházba szállították: elméje megbomlott a  25 évnyi magánytól és szenvedéstől, idővel azonban újra megtanult folyékonyan, rövid mondatokban beszélni - írta a divany.hu. Végül 12 évvel később, 1913-ban hunyt el egy pszichiátriai intézetben a közép-franciaországi Blois városában.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés