Hirdetés

(18+) Sokkoló videó: Téglát vágott a rendőrhöz, lelőtték a támadót

Nap Híre portré Nap Híre

Az eset még augusztusban történt az Egyesült Államokban, de az erről készült videófelvételeket csak most közölték.

Brutális videófelvétel közöltek a kaliforniai rendőrök arról az esetről, amely során kétszer is rálőttek egy rablóra, aki téglát dobott egy járőr irányába. A Zsaru magazin a police.hu oldalon kiemelte, 

az eset még augusztus végén történt, amikor egy 30 év körüli férfi lépett a South Imperial Avenue és az Ocotillo Drive sarkán lévő italboltba, kivett a hűtőből két doboz sört, és távozott. Az üzlet alkalmazottja utánaszaladt, mire a férfi kikapott egy téglát a bolt melletti fácska ágyásának szegélyéből, és megfenyegette a nőt, ha nem hagyja békén, azt nagyon megbánja, és közben hadonászott a téglával. Az eladó visszakozott, de rögtön hívta a rendőrséget, és perceken belül két járőrautó is a helyszínre ért.

A rendőrök hamar kiszúrták az italozó férfit. Hiába szólították fel, hogy álljon meg és dobja el a téglát, nem reagált semmire. Ekkor az egyik rendőr ráfogta a fegyverét, és ismét felszólította, hogy álljon meg és dobja el a téglát, amit végül a járőr felé hajított. A rendőr elhajolt, a tégla mellette húzott el, majd a következő pillanatban két lövést adott le a támadóra, aki összeesett, a kórházban pedig belehalt a sérüléseibe.

Az esetet követően elrendelték az ügyészi vizsgálatot, hogy megállapítsák jogos és szakszerű volt-e a járőr fegyverhasználata. 

Kiemelték, a videófelvételt nemcsak tájékoztató jelleggel hozták nyilvánosságra, hanem bűnmegelőzési szándékkal is. Ugyanis a 330 millió lakosú USA-ban jelenleg 430 millió lőfegyver van a lakosság tulajdonában, és folyamatosan emelkedik a felfegyverkezve elkövetett bűncselekmények száma. 

Az esetről készült felvételt csak erős idegzetűeknek ajánljuk, amit ide kattintva lehet megtekinteni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés