Hirdetés

(18+) Brutális gyilkosság: Kíváncsiságból ölt meg egy vadidegent a krimirajongó nő

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki egy dél-koreai bíróság egy krimirajongóra, aki elmondása szerint "kíváncsiságból" meggyilkolt egy idegent.

A 23 éves Jung Yoo-jung megszállottja volt a krimisorozatoknak és regényeknek. Ki akarta próbálni, milyen gyilkolni, ezért egy applikáció segítségével ismerkedett meg egy angoltanárnővel, akit májusban halálra késelt otthonában - írja a BBC. A brutális gyilkosság sokkolta Dél-Koreát.

Az ügyészek először halálbüntetést kértek a nőre, ám ezt elutasították végül. A rendőrök kiemelték, Jung munkanélküli volt és a nagyapjával élt együtt, hónapokon keresztül kereste az áldozatait.

A feltételezések szerint egy online korrepetáló alkalmazást használt erre, és több mint 50 emberrel vette fel a kapcsolatot, de a nőket részesítette előnyben. Májusban egy középiskolás diák anyjának adta ki magát, akinek angolórákra van szüksége és felvette a kapcsolatot a 26 éves áldozatával, aki a délkeleti Busan városában élt.

Fotó: Busan Police/BBC

Jung ezután megjelent a tanárnő házánál egy online vásárolt iskolai egyenruhában. A nő beengedte, ám ő rövid időn belül megtámadta és több mint 100 késszúrást ejtett rajta. Az őrjöngő nő a brutális támadást még az áldozat halála után is folytatta. Ezt követően feldarabolta a nő holttestét, majd taxival elment, hogy a maradványok egy részét egy távoli parkban, a folyó közelében elhelyezze.

Később a taxisofőr értesítette a rendőrséget, miután látta, hogy a nő egy vérrel átáztatott bőröndöt dobott ki az erdőben. A rendőrség szerint Jung internetes böngészési előzményei azt mutatták, hogy hónapokig kutatott arról, hogyan kell ölni és hogyan lehet megszabadulni egy holttesttől. Azonban figyelmetlen volt, mert nem kerülte el a térfigyelő kamerákat, hiszen az utcákon többször is rögzítették őt. Azt is felvették, ahogy távozott az áldozata lakásából.

Jung júniusban végül beismerte a gyilkosság elkövetését, majd enyhébb büntetésért folyamodott, mondván, hogy hallucinációktól és más mentális zavaroktól szenvedett akkoriban. A bíróság azonban elutasította érvelését, mivel a bűncselekményt "gondosan megtervezte és végrehajtotta, és nehéz elfogadni a mentális rendellenességre vonatkozó állítását".

Megjegyezték, hogy a rendőrségnek tett vallomásai gyakran változtak. Végül bevallotta, hogy a gyilkosság elkövetése iránti érdeklődését a krimisorozatok és a televíziós műsorok keltették fel.

Bár Dél-Koreában létezik a halálbüntetés, de 1997 óta nem hajtottak végre kivégzést az országban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés