Hirdetés

16 éve lélegeztetőgépen él Zsoltika - Hihetetlen helyre jutott el a Heti Napló segítségével

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

"A világ legjobb gyereke született hozzánk" - mondja a tiszatenyői fiú édesanyja. Zsoltikának 5 évet jósoltak az orvosok, szerető szülei megfogadták, ezt az időt nem töltik a négy fal közt.

Nővére halva született, édesapja pacemakerrel él és cukorbeteg, édesanyja háztartásbeli. A tiszatenyői Szikora családnak 2007 nyarán született meg a kisfia, csak a harmadik hónap után kapták meg a sokkoló diagnózist: Zsoltika SMA-beteg. Az orvosok néhány évet jósoltak neki, idén nyáron már a 16. születésnapját ünnepelte családja körében. És bár 9 hónapos kora óta lélegeztetőgép tartja életben, Marcsi és Laci megfogadták, mindent megadnak a gyermeküknek. Így amikor eldöntötték, megmutatják neki a Balatont, ahol még ők sem jártak, hihetetlen tömegek fogtak össze a családért. Az ATV Heti Napló egyik állandó nézőjének segítségével pedig a csatorna stábja is.

Zsolti először járt a Balatonnál
Zsolti először járt a Balatonnál

“A világ legjobb gyereke született hozzánk. Akármilyen is, a miénk. És addig visszük, amíg velünk van” - mondta a Naphire.hu információi szerint a Heti Napló riporterének a kisfiú édesanyja, Marcsi és az is kiderült, a kisfiú járt már uszodában, állatkertben, sőt, a helikopterezést is kipróbálhatta. Szerencsésnek mondják magukat, Zsoltikának mobil lélegeztetőgépen van, aminek az akkumulátora nyolc órát is kibír. Így - kis odafigyeléssel - szabadon szervezhetnek neki programokat. A Heti Naplónak köszönhetően pedig a család most először láthatta a Balatont is, sőt, szállodát is belülről, így nem meglepő, étteremben is először ehettek.

"A világ legjobb gyereke érkezett hozzánk"
"A világ legjobb gyereke érkezett hozzánk"

Hogy mi minden történt a Balatonon töltött napon, s hogy mi mindent látott, az egyébként szellemileg teljesen épp és iskolába is járó Zsoltika, az vasárnap este a Heti Napló Sváby Andrással című műsorból természetesen kiderül. Ami azonban biztos a tiszatenyői kisfiú a Heti Napló riporterében új barátra tett szert. “Ez a történet nem egy beteg kisfiú, hanem egy pozitív és boldog család története” - mondta a Naphire-hunak Berecz Peti, aki azt is elárulta: a hétvégén ismét ellátogat Tiszatenyőre, ahol újdonsült barátjával és családjával a falunapon buliznak majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés