Hirdetés

Most érkezett: vizsgálatot indított az NNGYK a tüdőgyulladásban meghalt 13 éves lány ügyében

Nap Híre portré Nap Híre

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) hatósági jogkörénél fogva azonnali vizsgálatot rendelt el a tüdőgyulladásban meghalt nagyecsedi lány ügyében - közölte az NNGYK kedden az MTI-vel.

Mint azt a naphire.hu is megírta, meghalt a 13 éves magyar kislány, miután a háziorvos, majd az orvosi ügyelet is hazaküldte a panaszaival. A

A szülők, akik feljelentést tesznek, elmondták: a lányuk a múlt hétvégén lett beteg, ezért hétfőn háziorvoshoz vitték. A háziorvos influenzaszerű vírus általi fertőzést állapított meg, és otthoni kúrálást ajánlott. Aznap éjszaka a lánynak 39 Celsius-fokos láza lett, ezért a szülők kedd reggel hívták a rendelőt. Azt a tanácsot kapták, hogy láz esetén reggel vigyék vissza a háziorvoshoz. Kedd estére a lány már a hátát és mellkasát fájlalta, ezért a mátészalkai orvosi ügyeletre mentek, de innen is hazaküldték őket. Két óra múlva a lány vért hányt és fájt a szíve, úgyhogy a szülők a gyermeksürgősségire rohantak vele.

A kórházban a szülők elmondása szerint nem akarták elhinni, hogy két órával előtte is látta orvos a gyereket. A lányt ezt követően mentő vitte a nyíregyházi kórházba, ahol az intenzív osztályra került, majd altatásba, de a légzése összeomlott, és szerda reggelre meghalt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés