Hirdetés

Borzalmas részletek derültek ki a magyar milliárdos repülőgép-balesetéről

Nap Híre portré Nap Híre

Szörnyű repülőkatasztrófa történt Martonvásár és Ráckeresztúr között még április elején: egy Tökölről induló kisrepülő lezuhant, egy idősebb és egy fiatalabb férfi pedig életét vesztette. Kiderült, hogy az  Extra EA330 típusú műrepülőt dr. Magyari József vezette. Az egykori szingapúri konzul már jó ideje üzletemberként tevékenykedett, és imádott repülni, tapasztalt és rutinos pilótának számított. 

A Blikk felidézte: a kisgép 9 óra 30-kor szállt fel a tököli reptérről, majd mindössze három perccel később már Martonvásár felett jártak, aztán néhány perc múltán a kamerafelvételek tanúsága szerint a gép már vezetetlenül repült, mígnem függőlegesen zuhanni kezdett. A Közlekedésbiztonsági Szervezet a bizonyítékok és az első vizsgálat alapján arra jutott, hogy a repülés 8. percében a pilóta rosszul lett, s azután már képtelen volt irányítani a gépet, ami a földbe csapódott. A pilóta és utasa is meghaltak.

A repülőbaleset egyik áldozata a 26 éves Krisztián volt, akinek az édesanyja most megszólalt a Blikknak. "Még közel van a tragédia, így elég hullámzó az állapotunk. Hol jobb, kicsit békésebb órák telnek el, hol nagyon nehéz, küzdelmes időszakok vannak. Hiszünk abban, hogy a békésebb időszakok egyre hosszabbak lesznek, míg a szomorúak egyre rövidebbek" - mondta a fiatal férfi édesanyja, Andrea. 

A férfi családja jól ismerte a gépet vezető dr. Magyari Józsefet, aki nem csak szerintük, de repülős sporttársai szerint is igazi csupa szív ember volt, segítőkészségére, önzetlenségére mindig lehetett számítani. Azon a napon mindkét fiú, Krisztián és öccse is tervezte a repülést, ám erre a felszállásra Krisztián ment el. A testvére nem hibáztatja magát azért, hogy éppen nem ő ült be a gépbe, mert pontosan tudja, ez nem lenne helyes gondolkodás.

A lap a katasztrófa okairól is kérdezte a családot, azonban kiderült, ők sem tudnak több részletet, mint ami eddig nyilvánosságra került. "Mi sem tudunk többet, mint ami a sajtóban már megjelent, azaz, hogy a pilóta rosszul lett" – támasztotta alá Andrea. Krisztiánnak nem lesz temetése, a család tervei szerint egy búcsúztatón engedik el utolsó útjára, melynek pontos időpontját még nem tudják. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés