Hirdetés

A Wizz Air ledobta az atomot és ez nagyon bejött az utasoknak

Nap Híre portré Nap Híre

Mint ismert, a Wizz Air augusztus 13-án hirdette meg a korlátlan utazást biztosító All You Can Fly éves bérletét, amely 499 euróba (körülbelül 195 ezer forintba) kerül. A légitársaság a bérletből 10 ezer darabot hirdetett meg, ám arra senki sem számított, hogy 48 órán belül elkapkodják azt az utasok.

Az összes meghirdetett, korlátlan utazást biztosító bérletét eladta a Wizz Air - írja a Telex. A lap szerint a légitársaság 10 ezer darabot hirdetett meg a bérletből, és két nap alatt el is kapkodták mindet. 

A Wizz Air egy szóvivője a Bloombergnek azt írta: még vizsgálják, hogy újabb sorozatot bocsássanak-e ki a bérletből. Az eddig eladott bérletek 5 millió euró (majdnem 2 milliárd forint) bevételt hoztak a cégnek. Az akció sikernek számít a Wizz Airnek, amely ebben a hónapban csökkentette az idei profitvárakozásait. Ezzel amúgy nincsenek egyedül, az idei nyár a légiközlekedési káosszal nem volt a légitársaságok legjobb időszaka - jegyezte meg a lap. 

A bérlettel bármelyik járatra foglalhatunk, de van néhány kitétel:

Hivatkozás másolása
  • az utazások a bérlet árán felül 9,99 euróba, vagyis majdnem négyezer forintba kerülnek;
  • a jegyeket csak 72 órával az indulás előtt lehet lefoglalni, már ha marad addig hely a repülőkön;
  • a foglalás nem tartalmaz poggyászt és külön helyfoglalási lehetőséget;
  • és ha valaki mégsem utazik a lefoglalt jegyével, annak ki kell fizetnie egy büntetést.
  • Az akció meghirdetésekor a Wizz Air azt mondta: az első kör után magasabb áron, 599 euróért adják majd a bérleteket.

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója szerint a Wizz Air ajánlata egy marketingátverés, mert a legtöbb járaton nem lesz hely, ha csak indulás előtt három nappal lehet majd rájuk foglalni. A Wizz Air szerint ez viszont egyáltalán nem igaz.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés