Hirdetés

Vujity Tvrtko megrendítő részleteket tett közzé Ónodi Henrietta állapotáról

Nap Híre portré Nap Híre

Vujity Tvrtko szerda hajnalban a Facebook-oldalán közölt friss híreket Ónodi Henriettáról.

Mint azt a naphire.hu is megírta, az olimpiai bajnok Ónodi Henrietta bevásárlás közben szívinfarktust kapott március végén. A békéscsabai születésű sportoló egy floridai boltban esett össze. Azonnal kórházba szállították, és szerencsére annak ellenére, hogy útközben többször is megállt a szíve, sikerült stabilizálni az állapotát. Augusztus közepén arról számoltunk be, hogy a tornász számos komplikációval került a sürgősségire

"Elkezdték a kezelést a kórházban, amitől valamivel jobban érzi magát, de a fájdalmai még mindig jelentősek. Az étvágya azonban javult és megfelelően szedi a gyógyszereit" - számolt be akkor az olimpiai bajnok testvére, Ónodi-Klausler Barbara.

Vujity Tvrtko szerda hajnalban a Facebook-oldalán közölt friss híreket Ónodi Henriettáról, miután egyeztetett a sportoló nővérével, Ónodi-Klausler Barbarával. 

Olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok büszkeségünket -a jacksonville-i Brooks Rehabilitációs Klinikáról várhatóan pénteken- otthonába szállítják, gyógykezelése ott folytatódik. A későbbiekben valószínűleg ismét szükség lesz majd az intézet szakszerű terápiájára

- írta Tvrtko, aki beszámolt arról is, hogy az elmúlt hétvégén meglátogatta a bajnokot. Közölte azt is, hogy az elmúlt két napban 8 ezer dollár támogatás érkezett a Barbara által létrehozott, és Henrietta gyógyulását segítő adományoldalra. "A beérkezett adományok nagysága lehetővé teszi -napi szintű- gyógytornász alkalmazását, illetve más, nélkülözhetetlen kezelések elkezdését és folytatását. A továbbiakban befolyt összegekkel pedig várhatóan a szakklinika újabb terápiája is elérhető lesz majd. Barbara tájékoztatása szerint testvérének állapota rengeteget fejlődött a rehabilitációs intézetben, így az ottani kezelés folytatása elsődleges célkitűzés" - tette hozzá. 

Ónodi Henrietta most bajban van. Nagyon nagy bajban. Bár többen kérték, hogy tegyünk közzé képeket, ez nem fog megtörténni. Maradjon meg mindenki emlékezetében a bajnok olyannak, amilyennek megismertük. Higgyétek el, tudom miért írom ezt. Az emberi méltóság tisztelete számomra mindig fontosabb lesz holmi újságírói fogásnál, nézettségnél, kattintásnál, pillanatnyi szenzációnál. Képek tehát nem lesznek, emlékek és beszámolók annál inkább... Ónodi Heni megérdemel minden méltóságot, ezért tisztelettel arra kérem a többre vágyókat, hogy fogadják el szavaimat: nagyon nagy a baj, és minden segítség elkél.

- hangsúlyozta bejegyzésében Tvrtko.

Az újságíró kitért arra is, hogy hazánk egyik legnagyobb segélyszervezetének, a Baptista Szeretetszolgálatnak a számlaszáma is az adakozók rendelkezésére áll, így Magyarországról és forintban is hozzá lehet járulni a költségekhez. A bajnoknő felépülését segítő akció pedig itt nem áll meg, Tvrtko hamarosan hazautazik és két békéscsabai estéjét is jótékony cél szolgálatába állítja. "Előadásom szervezőivel egyeztetve helyszíni adománygyűjtést rendezünk, ennek lebonyolítására szintén a Baptista Szeretetszolgálatot kértem fel. Ugyanakkor nem csak az est részvevőit, a közönségemet szólítom meg: szeptember 18-án és szeptember 21-én minden jó szándékú ember előtt megnyitjuk a Csabagyöngye Kulturális Központ kapuit, így az előtérben elhelyezett -megfelelő őrzéssel ellátott- adománygyűjtő dobozba mindenki elhelyezheti azt az összeget, amelyet Ónodi Henrietta gyógykezelésére szán" - közölte.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés