Hirdetés

Döbbenetes részletek a Linkin Park visszatéréséről

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az amerikai rockbanda, a Linkin Park bejelentette, hogy új énekesnővel, Emily Armstronggal készülnek új albumukra és turnéjukra.

Az együttes korábbi énekese, Chester Bennington 2017-ben öngyilkos lett.

Armstrong a visszatérő tagokhoz, Mike Shinodához, Brad Delsonhoz, Phoenixhez és Joe Hahnhoz csatlakozik a zenekar következő projektjei során - írja a BBC.

Armstrong Shinodával osztozik majd az éneken, míg Colin Brittain a csapat új dobosaként csatlakozik.

A zenekar a From Zero című, hamarosan megjelenő albumuk debütálása és egy új világturné előtt jelentette be új felállását.

Armstrong Los Angelesben nőtt fel, és leginkább a Dead Sara nevű alt-rock zenekar énekesnőjeként ismert, amelyet 2005-ben alapított Siouxsie Medley gitárossal közösen.

A Billboardnak adott interjújában Amstrong felidézte, milyen hatással volt rá a Linkin Park 2000-es Hybrid Theory című albuma.

"Egy zenekarban voltam, amikor megjelent" - emlékezett vissza. "A One Step Closer volt a kedvenc számom, és úgy éreztem, ezt akarom csinálni. Énekesnőként sikítani akarok" - tette hozzá. 

"Ez az album volt a mindenem - milliószor meghallgattam már".

A Linkin Park a szólóénekesek által uralt streaming korszak egyik legsikeresebb zenekara.

Ők az egyetlen olyan zenekar, amelynek lemeze a Spotify minden idők 10 legtöbbet streamelt albuma között szerepel, a Papercuts című slágergyűjteményük pedig naponta több mint 9 millió streamet vonz.

Nem a Linkin Park az első zenekar, amelyik a frontember halála után új énekest választ - korábban az Alice in Chains és a Sublime is így tett.

A Queen is rendszeresen turnézott az elmúlt években Adam Lambert énekessel az elmúlt években, Freddie Mercury 1991-ben bekövetkezett halála után. A legsikeresebb ilyen váltás minden bizonnyal az AC/DC-ben következett be 1980-ban, ahol Bon Scott halála után néhány hónappal a zenekar Brian Johnsonnal adott ki lemezt - a Back in Black a zenetörténet egyik legtöbb példányban eladott albuma lett.

Eközben Brittain a zenekar korábbi dobosát, Rob Bourdont váltja majd.

A Billboardnak nyilatkozva Shinoda kifejtette: "Rob azt mondta nekünk egy bizonyos ponton, azt hiszem, ez már néhány éve volt, hogy szeretne egy kis távolságot tartani maga és a zenekar között. És mi megértettük ezt - ez már nyilvánvaló volt. Elkezdett kevesebbszer megjelenni, kevesebbet érintkezett a rajongókkal, és tudom, hogy ők is észrevették ezt. Szóval számomra, mint barátnak, ez szomorú volt, de ugyanakkor azt akarom, hogy azt tegye, ami boldoggá teszi, és nyilván mindenki a legjobbakat kívánja neki".

Brittain korábban a Papa Roach és az All Time Low rockegyüttesekkel dolgozott együtt.

A zenekar új világkörüli turnéja ebben a hónapban indul útnak Los Angelesben, majd New Yorkba, Hamburgba, Szöulba és Londonba is ellátogatnak, novemberben pedig Bogotában koncerteznek majd.

A turné lesz az első élő fellépésük Bennington 2017-ben, mindössze 41 évesen bekövetkezett halála óta.

Új albumukat egy kislemez előzi meg, The Emptiness Machine címmel, amely a csapat első új zenéje Bennington halála óta.

A zenekar a dalt egy egyórás koncert részeként adta elő, amelyet csütörtökön közvetítettek az együttes közösségi platformjain, hogy hivatalosan is bemutassák új felállásukat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés