Hirdetés

Vihar közeledik Budapest felé, minden szem az Operatív Törzsre szegeződik

Nap Híre portré Nap Híre

Bármelyik pillanatban lefújhatják a tűzijátékot, folyamatosan ülésezik az operatív törzs - írtuk korábban. Arról is írtunk, a nap folyamán hogyan változott a helyzet.

A fővárostól északra már megjelentek a viharfelhők és haladnak város felé - írja az SzMO, amely felteszi a kérdést: vajon hogyan dönt az operatív törzs az esti tűzijátékkal kapcsolatban?

Az Időkép villámtérképe alapján jól látható, hogy északon helyenként beindultak a zivatarok - teszi hozzá a honlap. Ugyanakkor Budapesttől nem messze is dörög az ég. Az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője az M1-en azt mondta: úgy készülnek, hogy megtartják a tűzijátékot és a Szent Jobb-körmenetet.

Kovács Zoltán ugyanakkor azt is hozzátette, hogy időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések azt mutatják, hogy záporok, zivatarok valószínűek.

„Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva, folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről” - tette hozzá Kovács Zoltán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés